Čestitka u povodu Međunarodnog dana sestrinstva

U povodu Međunarodnog dana sestrinstva koji se obilježava 12. svibnja u znak sjećanja na datum rođenja Florence Nightingale (1820. – 1910.), začetnicu modernog sestrinstva upućujem poruku svim medicinskim sestrama i tehničarima koje rade u zdravstvenim ustanovama na području Koprivničko – križevačke županije.

Svake se godine na ovaj dan zdravstveni profesionalci i javnost osvrnu na rad i ulogu medicinskih sestara i tehničara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi, čija je zdravstvena zaštita nezamisliva bez tog poziva.
Značajke vašeg jedinstvenog poziva su odgovornost i pažnja, senzibilitet za osjećaje pacijenata, briga i samostalnost, ali i timski rad te posvećenost dobrobiti bolesnika u njegovim najtežim životnim stanjima. Sestrinski poziv izvlači na svjetlo dana sve ono najpozitivnije i najetičnije što se krije u ljudskom biću.

U znak velike zahvalnosti vašoj ljudskosti i nesebičnosti, koje svakodnevno dokazujete pomažući bolesnima, čestitam Međunarodni dan medicinskih sestara i želim vam puno uspjeha u poslu kojeg besprijekorno obavljate i u najtežim situacijama.

Vaš Župan:
Darko Koren