Potpredsjednica Rupčić na edukaciji za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Domaćin prvog ovogodišnjeg okupljanja žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici, održanog u četvrtak 23. svibnja, bila je Šibensko-kninska županija, a iz Koprivničko-križevačke županije sudjelovala je potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, ujedno i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Okupljanje je započelo prijemom kod župana Šibensko-kninske županije i predsjednika Hrvatske zajednice županija Gorana Pauka, a inicijativu su podržale brojne žene aktivne u regionalnoj politici, stvarajući mrežu za razmjenu iskustava kojom su povezani svi krajevi Hrvatske, bez obzira na političko opredjeljenje.

Edukacijama o uspješnom vođenju timova i postavljanju ciljeva, koje je vodio Sandro Kraljević, uz potpredsjednicu Rupčić, prisustvovale su i predstavnice Krapinsko-zagorske županija, Međimurske, Primorsko-goranske,  Karlovačke, Istarske i Šibensko-kninske županije.

Predstavljena je i inicijativa udruge „Nismo same“ pod nazivom „Nisi sama – ideš s nama“, namijenjena ženama oboljelim od malignih bolesti kojima je potreban prijevoz na kemoterapije.

Više informacija o projektu i kako se uključiti pročitajte na LINKU.

Služba ureda župana