Župan Antikorupcijskom povjerenstvu uputio Antikorupcijske programe za razdoblje od 2016. do 2018.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije podržalo je donošenje Antikorupcijskog programa za trgovačka društva koja su u vlasništvu/suvlasništvu Koprivničko-križevačke županije kao i Antikorupcijskog programa za ustanove kojima je osnivač Županija.
Župan Darko Koren uputio je na 12. sjednicu Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko – križevačke županije prijedloge Antikorupcijskih programa za razdoblje od 2016. do 2018. godine u svrhu savjetovanja sa članovima Povjerenstva.
Naime, cilj je da se donošenjem ovih programa, koje treba potvrditi i Županijska skupština, prošire mjere za suzbijanje korupcije i na trgovačka društva u vlasništvu/suvlasništvu Županije i ustanove nad kojima Županija obavlja osnivačka prava.
Na današnjoj 12. sjednici Antikorupcijskog povjerenstva pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine, župana i opće poslove Marina Horvat Pavlic osvrnula se na sve aktivnosti koje je Županijska uprava do sada provela te istaknula kako je Koprivničko – križevačke županija u samom vrhu u provođenju antikorupcijskih mjera što je nedavno i potvrđeno na zajedničkom sastanku u Hrvatskoj zajednici županija s predstavnicima Ministarstva pravosuđa i Samostalnog sektora za suzbijanje korupcije. Nakon, pojašnjenja i prezentacije samih programa s naglaskom na ciljeve donošenja, članovi Antikorupcijskog povjerenstva jednoglasno su podržali Županove prijedloge programa.
Na dnevnom redu sjednice danas se raspravljalo i o Financijskom planu Antikorupcijskog povjerenstva za 2016. godinu, a predsjednik Tomislav Babić obrazložio je preraspodjelu sredstva u proračunu za 2015. godinu. Članovi Povjerenstva jednoglasno su podržali financijski plan za iduću godinu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.