Župan i zamjenik Sobota prisustvovali natjecanju u ručnoj košnji trave

Ni loše vremenske prilike nisu uspjele obeshrabriti vrijedne kosce na tradicionalnom natjecanju u ručnoj košnji, koje je održano u nedjelju, 7. svibnja u sklopu 21. Dana travnjaka Koprivničko-križevačke županije.

Na prostoru Sajmišta u Koprivnici natjecalo se u muškoj i ženskoj kategoriji, a uz brojnu publiku, podršku su im pružili i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota, zahvalivši im na upornosti i trudu, kao i na očuvanju dobrih starih običaja Podravine i Prigorja.

Zahvale su upućene i Udruzi Zagoraca Podravine koja se pobrinula za prigodni program i zagorske delicije, a ponajviše za vedru i toplu atmosferu.

Nakon natjecanja, zamjenik Sobota najuspješnijim je koscima uručio nagrade i poklon pakete sponzora, a ove godine prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Stjepan Matoničkin. Drugi je bio Dragutin Grobenski, a treći Zlatko Barešić. U ženskoj konkurenciji najbolje je kosom baratala Branka Bukvić, drugo je mjesto pripalo Mariji Ževnar, a treće Štefici Kemenović.

Ocjenjivačkim povjerenstvo predsjedao je Zdravko Cvelber, a ostali natjecatelji bili su: Siniša Rendulić, Martin Baričević, Branko Gregi, Zdravko Krnjak, Krženjak Stjepan, Mario Piškor, Alojz Gašparić, Valent Ledinski, Izidor Bukvić, Izidor Kuzminski, Anka Županić, Josip Zlatar, Ana Dergez, Bara Šerbeđija i Slavica Britvić.

Služba ureda župana