Uručene nagrade najuspješnijim proizvođačima mlijeka i najperspektivnijem mladom proizvođaču

Prilikom svečanog otvorenja manifestacije „Dani travnjaka“ Koprivničko-križevačke županije proglašeni su najbolji proizvođači kravljeg i kozjeg mlijeka te najperspektivniji mladi proizvođač mesa i mlijeka, a priznanja su im uručili ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, župan Darko Koren te zamjenik župana i predsjednik Organizacijskog odbora Dana travnjaka Darko Sobota.

Najboljim proizvođačem kravljeg mlijeka proglašen je Zlatko Panić iz Koprivnice koji proizvodi 633.995 kilograma mlijeka, drugo je mjesto osvojio Ivica Ivančan iz Gole koji proizvodi 485.851 kilograma mlijeka, dok je treći bio Milorad Vrhovski iz Cirkvene s proizvodnjom od 458.232 kilograma kravljeg mlijeka.

U kategoriji najboljih proizvođača kozjeg mlijeka, prvo je mjesto zauzeo Davor Korošec iz Đelekovca koji proizvodi 80.125 kilograma mlijeka, drugi je Željko Žeger iz Cirkvene koji proizvodi 66.398 kilograma mlijeka, a treći Dubravko Vajdić iz Križevaca s proizvodnjom od 42.270 kilograma kozjeg mlijeka.

Ivica Mikulinjak iz Vojvodinca u Općini Rasinja, upisan kao član OPG-a Mikulinjak u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, proglašen je najperspektivnijim mladim poljoprivrednim proizvođačem. OPG Mikulinjak ima dugogodišnju tradiciju stočarske proizvodnje koja je započela 1958. godine, a na svom gospodarstvu proizvode 396.973 kilograma mlijeka te obrađuju poljoprivredno zemljište ukupne površine 105 ha. Posjeduju i 63 mliječne krave, 30 rasplodnih junica te 15 komada ženske teladi.

Poklon pakete za sve nagrađene osigurali su Koprivničko – križevačka županija, Hrvatska poljoprivredna agencija te tvrtke Sano i Schaumann.

Služba ureda župana