Udruga Zagoraca Podravine upriličila tradicionalan doručak te uručena priznanja mladim uzgajivačima na 12. Bambino kupu

Na koprivničkom Sajmištu, danas je održan treći i posljednji dan najveće županijske poljoprivredne manifestacije 23. Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije. Unatoč lošijem vremenu i neumornoj kiši, na Sajmištu je vladala vesela atmosfera za koju se pobrinula Udruga Zagoraca Podravine pripremivši tradicionalan doručak i bogat stol domaćih delicija.

U vrhunskoj eno-gastro ponudi, pjesmi i plesu uživali su i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i ostali suradnici koji su pružili podršku Udruzi te zahvalili na trudu koji su uložili kako bi atmosfera na sajmu bila na najvišem nivou.

Župan je na tradicionalnom doručku pohvalio rad Udruge i iskazao važnost koju imaju u očuvanju kulturne baštine i tradicije te dodao kako će se natjecanje u ručnoj košnji i tradicionalni prikaz rastepanja, okretanja i sušenja sijena, koji je zbog lošeg vremena otkazan, održati tijekom narednog tjedna. Nakon pjesme i plesa, zajedno sa suradnicima je obišao i izlagače te im zahvalio što su se i danas odazvali u velikom broju unatoč vremenskim neprilikama.

U sklopu manifestacije održan je i 12. po redu Bambino kup na kojemu su uručena priznanja i nagrade mladim uzgajivačima teladi iz Podravine i Prigorja. Zbog vremenskih uvjeta ove godine nisu mogli pokazati svoju telad, no posjetiteljima su s ponosom pokazali svoje prekrasne nošnje i odjeću kojom pokazuju bogatstvo tradicije svojeg kraja. Djecu, njihove roditelje i brojne okupljene pozdravili su u ime Županije viši savjetnik-specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić te u ime Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Mladen Molnara koji su dodijelili i priznanja. Mladim uzgajivačima uručili su zaslužene medalje i pakete sponzora Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatske mljekarske udruge, Podravke d.d. te tvrtke Sano.

Na 12. Bambino kupu sudjelovalo je 20 malih uzgajivača starosti od dvije do 12 godina, a nastupili su: Matija Jug, Lana Dlaka, Sebastian Krnjak, Bojana Grubačević, Mila Jug, Antonio Bedoić, Leona Lalić, Leon Dlaka, Edita Belušić, Fabian Krnjak, Ivan Patačko, Antonia Bedoić,Hrvoje Hudin, Mihaela Petrović, Valentino Gudić, Katija Šatrak, David Horvat, Sara Hudin, Andrea Radmilović i Teo Matijašić.

Koprivničko – križevačka županija ovim putem još jednom zahvaljujem svim izlagačima, roditeljima, djeci, Udruzi Zagoraca Podravine, posjetiteljima i predstavnicima medija koji su danas svojim dolaskom i veseljem unatoč lošim vremenskim uvjetima podržali posljednji dan manifestacije.

Služba ureda župana