Održan 1. dan turnira u preponskom jahanju Croatia Cup

U sklopu najveće županijske poljoprivredne manifestacije Dana travnjaka Koprivničko-križevačke županije na koprivničkom Sajmištu danas je i održan prvi dan 2. kola Croatia Cupa, turnira u preponskom jahanju. Organizator je Konjički klub Koprivnica, a financijski ga je podržala i Koprivničko-križevačka županija.

Kišno vrijeme je nažalost smanjilo broj natjecatelja, no posjetitelji su unatoč lošem vremenu mogli uživati u vještinama jahača iz hrvatskih konjičkih klubova među kojima su bili i jahači iz Konjičkog kluba Koprivnica i Konjičkog kluba Galop team Koprivnica.

Tijekom prijepodneva turnir su obišli župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota te zahvalili organizatorima na uspješnoj organizaciji, a u poslijepodnevnim satima najuspješnijim jahačima župan je uputio čestitke i uručio zaslužene pehare.

U kategoriji S1 idealno vrijeme (Talent tour), nastupila su četiri jahača, a najbolji je rezultat ostvario Zeko Denis iz KK Dunavski raj. Natjecali su se i Duško Gages iz KK Dunavski raj, te Tina Petrović i Darko Juras iz KK Nikola Zrinski.

U kategoriji Ex Aequo – A* nastupili su Darko Juras i Saša Torre iz KK Nikola Zrinski, Duško Gages i Denis Zeko iz KK Dunavski raj, Tomislav Kavur i Ema Kolarek iz KK Galop team Koprivnica.

U 3. utakmici u dvije faze – A** najbolja je bila Alma Homar iz KK Koprivnica, a nastupili su i Irena Ilić iz KK Karoca, Tomislav Kavur iz KK Galop team Koprivnica, Darko Juras iz KK Nikola Zrinski, Saša Torre iz KK Karoca, Marko Ulaga iz KK Konjičko društvo Zagreb te Ema Kolarek iz KK Galop Team Koprivnica.

U kategoriji Croatia Cup za Mlade jahače, utakmici na vrijeme najbolji je rezultat ostvario Denis Gugić iz KK Edek, a nastupila je i Irena Ilić iz KK Karoca. Denis Gugić ponio je titulu najboljeg seniora  i u utakmici na baraž u sklopu 5. Croatia Cupa za seniore.

Natjecanje se nastavlja sutra, u nedjelju 4. svibnja  s početkom u 10 sati, prema rasporedu utakmica:

  • 10:00   A *   0.90 m – UTAKMICA NA VRIJEME ZA S1
  • – utakmica za plasman u  EX AEQUO
  •  11:30   A  *  1.00 m – EX AEQUO
  • 13:00   A **  1.10 m – CROATIA CUP ZA KADETE
  • 15:00   A*** 1.15 m – CROATIA CUP ZA AMATERE
  • 15:00   L  *    1.20 m – CROATIA CUP ZA JUNIORE
  • 16:30   M  *   1.30 m – PEHAR GRADA KOPRIVNICE

Služba ureda župana