Potvrđeno 98 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravilo 115 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 98 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivan 1021 slučaj bolesti COVID-19, ozdravilo je 115 osoba, a na bolničkom liječenju nalaze se 93 osobe. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1963.g) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je u 4229 slučajeva.

Podsjećamo kako je jučer na prostoru Sajmišta u Koprivnici s radom započeo drive-in punkt za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus. Otvaranjem drive-in punkta prestalo je s radom testiranje u izdvojenoj COVID-19 ambulanti u sklopu županijskog Doma zdravlja te će se testiranje za Koprivnicu i koprivničko područje provoditi isključivo na lokaciji Sajmišta.

Sukladno Odluci Ministarstva zdravstva, županijskom Stožeru civilne zaštite isporučeni su brzi antigenski testovi namijenjeni ustanovama socijalne skrbi na području županije. Testiranjem će se procijeniti epidemiološka situacija u ustanovama, a cilj je što ranije otkrivanje pozitivnih osoba kako bi ih se stavilo u izolaciju, kao i njihove bliske kontakte, te time spriječilo daljnje širenje zaraze.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije