Na koprivničkom Sajmištu započelo drive-in testiranje na koronavirus

Na prostoru Sajmišta u Koprivnici danas je s radom započeo drive-in punkt za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus. Izuzimanje  uzoraka od ponedjeljka do subote  u terminu od 07 do 09 sati provode timovi županijskog Doma zdravlja, OB Koprivnica, Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo.

Na punkt se vozilom ili pješke dolazi  iz smjera državne ceste D-41 odnosno Ulice Braće Radić, dok je izlazak predviđen kroz Potočnu ulicu. Upute za kretanje i postupak testiranja jasno su istaknuti na odgovarajućoj  signalizaciji.

Kako bi se testirali na drive-in punktu te ukoliko dolazite vozilom nakon ulaska na lokaciju je potrebno: parkirati ispod šatora, ugasiti  motor i  ne izlaziti iz vozila. Nakon što medicinsko osoblje dođe do automobila, potrebno je otvoriti prozor vozila i uzorak će biti uzet kroz prozor.

Napominjemo kako je na testiranje potrebno doći  s maskom te pripremiti potrebne dokumente –  zdravstvenu iskaznicu i izdanu uputnicu (ukoliko nije izdana e-uputnica), jer uzorkovanje  se provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine. Na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice.

Podsjećamo kako je testiranje na osobni zahtjev i uz plaćanje troškova postupka moguće samo u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije za što nije potrebna liječnička uputnica.

Otvaranjem drive-in punkta s radom prestaje testiranje u izdvojenoj COVID-19 ambulanti u sklopu županijskog Doma zdravlja u Koprivnici (na lokaciji Trg dr.Tomislava Bardeka 10), dok ispostave u Đurđevcu i Križevcima nastavljaju s radom prema rasporedu.

Građane koji dolaze na testiranje molimo za razumijevanje i strpljenje te da poštuju sve epidemiološke mjere i upute o provođenju testiranja.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije