Potvrđeno 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravilo 89 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 37 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 968 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 89 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 90 osoba. U OB Koprivnica preminule su tri osobe s pozitivitetom na koronavirus (1941.g., 1944.g. i 1946.g.) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4266 slučajeva.

Podsjećamo kako je na prostoru Sajmišta u Koprivnici s radom započeo drive-in punkt za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus. Otvaranjem drive-in punkta prestalo je s radom testiranje u izdvojenoj COVID-19 ambulanti u sklopu županijskog Doma zdravlja te će se testiranje za Koprivnicu i koprivničko područje provoditi isključivo na lokaciji Sajmišta.

Sukladno Odluci Ministarstva zdravstva, županijskom Stožeru civilne zaštite isporučeni su brzi antigenski testovi namijenjeni ustanovama socijalne skrbi, a testiranjem će se procijeniti epidemiološka situacija u spomenutim ustanovama. Cilj je što ranije otkrivanje pozitivnih osoba kako bi ih se stavilo u izolaciju, kao i njihove bliske kontakte, te time spriječilo daljnje širenje zaraze.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije