Na području županije potvrđeno 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravilo 125 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 86 novih slučajeva bolesti COVID-19. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 214 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

Na području županije trenutno je aktivno 748 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 125 osoba, a na bolničkom liječenju nalaze se 84 osobe. U OB Koprivnica preminule su četiri osobe s pozitivitetom na koronavirus (1933.g., 1940.g., 1942.g. i 1943.g.) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4380 slučajeva, a ukupno su testirane 14082 osobe.

Podsjećamo kako se od jučer, sukladno zaključku koji je donesen na sastanku s ravnateljima, nastava u svim srednjim školama na području Koprivničko-križevačke županije izvodi online putem. Nastava u osnovnim školama i nadalje se izvodi u kontaktnom obliku, sukladno epidemiološkoj situaciji u pojedinoj školi, dok će se posljednja tri dana ovog polugodišta – 21., 22. i 23. prosinca održati online putem. Model online nastave u potpunosti provode Osnovna škola Gola i Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica te djelomično Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje, gdje se model online nastave provodi samo za učenike od petog do osmog razreda.

Sukladno Odluci Ministarstva zdravstva, županijskom Stožeru civilne zaštite isporučeni su brzi antigenski testovi namijenjeni ustanovama socijalne skrbi, a testiranjem će se procijeniti epidemiološka situacija u spomenutim ustanovama. Cilj je što ranije otkrivanje pozitivnih osoba kako bi ih se stavilo u izolaciju, kao i njihove bliske kontakte, te time spriječilo daljnje širenje zaraze.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije