Na području županije potvrđeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravilo 205 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih preostalih  nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 27 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 788 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 205 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 88 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1941.godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4294 slučajeva, a ukupno je testirano 13826 osoba.

Podsjećamo kako je od subote, 12.prosinca na snagu stupila Odluka o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima, nužne epidemiološke mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 10. siječnja 2021. godine.

Također podsjećamo građane kako je prošlog petka  na prostoru Sajmišta u Koprivnici s radom započeo drive-in punkt za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus. Otvaranjem drive-in punkta prestalo je s radom testiranje u izdvojenoj COVID-19 ambulanti u sklopu županijskog Doma zdravlja te se testiranje za Koprivnicu i koprivničko područje provodi isključivo na lokaciji Sajmišta.

Sukladno Odluci Ministarstva zdravstva, županijskom Stožeru civilne zaštite isporučeni su brzi antigenski testovi namijenjeni ustanovama socijalne skrbi, a testiranjem će se procijeniti epidemiološka situacija u spomenutim ustanovama. Cilj je što ranije otkrivanje pozitivnih osoba kako bi ih se stavilo u izolaciju, kao i njihove bliske kontakte, te time spriječilo daljnje širenje zaraze.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije