Župan uz suglasnost županijskog Stožera donio odluku o povratku srednjoškolaca u školske klupe

Aktualne brojke i epidemiološka situacija nam ukazuju da trenutno nema velikog rizika za prelazak na kontaktni oblik nastave, a vjerujem da će i Ministarstvo znanosti i obrazovanja također ići s takvim prijedlogom- kazao je župan

Na današnjoj koordinaciji županijskog Stožera civilne zaštite kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren raspravilo se i o modelu nastavka izvođenja nastave u srednjim školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Župan je kazao kako aktualna epidemiološka situacija otvara mogućnost da se nastava od ponedjeljka, 15. veljače za sve razrede srednjih škola odvija kontaktno te da će Županija ravnateljima dostaviti uputu za  pripremu takvog oblika nastave što su jednoglasno podržali i svi članovi Stožera.

 „Aktualne brojke i epidemiološka situacija nam ukazuju da trenutno nema velikog rizika za prelazak na kontaktni oblik nastave, a vjerujem da će i Ministarstvo znanosti i obrazovanja također ići s takvim prijedlogom. Nama kao osnivačima je ostavljena mogućnost da sami donosimo odluke, a vjerujem kako ćemo o tome sutra razgovarati i na sastanku Hrvatske zajednice županija i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Smatram da  sadašnje okolnosti dopuštaju da se učenici vrate u škole, a ovisno o daljnjem razvoju epidemioloških uvjeta koji se uvijek mogu promijeniti, donosit ćemo daljnje odluke“, zaključio je župan i dodao kako je siguran da će ravnatelji sa svojim suradnicima uspješno organizirati nastavu te apelirao na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera kako bi se zaštitilo zdravlje učenika, nastavnika i njihovih obitelji.

Služba ureda župana