Župan svečano otvorio novoizgrađenu školsko sportsku dvoranu i nove prostorije Osnovne škole Sokolovac

„Djeca su najveća vrijednost u životu svakog čovjeka i moramo misliti na tu djecu i na sve one mlade ljude koji će sutra biti predvodnici naše zajednice. Naš zadatak jest da im pružimo osnovno temelje, odnosno adekvatno školsko obrazovanje“.

Nakon završenih radova župan Darko Koren danas je svečano otvorio novoizgrađenu školsko sportsku dvoranu i nove prostorije Osnovne škole Sokolovac koju će pohađati 223 učenika.

Ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut uvodno je sve pozdravio te naglasio kako je za učenike, kao i za učitelje ova dogradnja prostora i novoizgrađena školsko sportska dvorana od velike važnosti dodavši: „Prvi i najvažniji u cijeloj ovoj priči zbog kojih se ovaj projekt i radio su učenici Osnovne škole Sokolovac“. Zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli izgradnji školsko sportske dvorane i novih prostorija, a posebnu zahvalio uputio je Koprivničko-križevačkoj županiji:“Zahvaljujem našem osnivaču, Koprivničko-križevačkoj županiji što je u ovo loše financijsko vrijeme uspjela dovesti ovaj projekt do kraja, a posebno se zahvaljujem županu Darku Korenu što je prepoznao naše potrebe i svojom odlukom omogućio da usprkos svemu danas naša djeca uđu u nove prostore škole.“

img_2407mPrisutnima se obratio i načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj koji je ukratko predstavio projekt i njegove četiri faze razvoja te se također zahvalio svim sudionicima projekta kao i Županiji te poručio: „Nadam se na dobrobit svih mještana i svih stanovnika Općine da ćemo ustrajati i dalje na napretku i naše učenike učiniti što boljim mladim i stručnim ljudima“.

Zahvalu i čestitke na otvorenju školsko sportske dvorane i novih prostorija škole uputio je i prvi načelnik Općine Sokolovac te saborski zastupnik Damir Felak koji je ujedno učenicima  poželio puno uspjeha u ovoj školskoj godini.

„Zaista sam presretan što smo se okupili u ovom prvom tjednu nove školske godine i što ćemo ovim otvorenjem ponajviše usrećiti naše učenike“, zaključio je župan te dodao kako je vrijednost cijelog projekta gotovo 12 milijuna kuna što je Koprivničko-križevačka županija financirala u sredstvima iz vlastitog Županijskog proračuna. Naglasio je kako je prvu fazu radova financirala Općina Sokolovac koja je ujedno osigurala i građevinsko zemljište kao i svu projektnu dokumentaciju potrebnu za izgradnju.

„Djeca su najveća vrijednost u životu svakog čovjeka i moramo misliti na tu djecu i na sve one mlade ljude koji će sutra biti predvodnici naše zajednice. Naš zadatak jest da im pružimo osnovno temelje, odnosno adekvatno školsko obrazovanje“, istaknuo je župan i potom zahvalio načelniku Općine Bakšaju, Općini Sokolovac te svima koji su sudjelovali na provedbi radova.

img_2276m1„Pozivam Vas da i dalje skrbimo i brinemo za našu djecu i mladost Koprivničko-križevačke županije, a time ćemo dati najveći doprinos u razvoju lijepe nam domovine Hrvatske“ poručio  je župan nakon čega je u društvu predsjednika učeničkog vijeća Brune Devića prerezao vrpcu.

Nakon svečanog otvorenja, nove školske prostore blagoslovio je župnik Mario Križanac, a potom su učenici Osnovne škole Sokolovac održali prigodan kulturo umjetnički program.

Dogradnja prostorija školske zgrade i izgradnja školsko sportske dvorane započela je krajem 2013. godine, a ukupno je dograđeno 540 metara kvadratnih novih prostorija dok površina školsko sportske dvorane iznosi 795 metara kvadratnih.

Valja još napomenuti da je Koprivničko-križevačka županija osim ove dogradnje škole i izgradnje školsko sportske dvorane, 2013. godine u iznosu od 237.000,00 kuna financirala i rekonstrukciju kotlovnice.

Svečanom otvorenju škole prisustvovali su i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal sa suradnicima.

Služba ureda župana