Župan svečano otvorio novoizgrađenu Osnovnu školu u Legradu

„Mislim da je ovaj danas dan poseban za sve nas, a posebno za djecu koja imaju sreću da svoje prve školske dane provedu u ovom novom objektu“

Župan Darko Koren danas je svečano otvorio novoizgrađenu školu i školsko sportsku dvoranu Osnovne škole Legrad vrijednu gotovo 17 milijuna kuna.

Prije svečanog otvorenja ravnatelj Osnovne škole Legrad Dragutin Marcinjaš naglasio je kako je gradnja ove škole bila od velike važnosti s obzirom da je dotadašnja škola bila stara 125 godina te „nije imala dvoranu već prenamijenjenu učenicu, a nije imala ni sanitarni čvor u sklopu školske zgrade“.

Ravnatelj je ujedno pohvalio učenike koji pohađaju Osnovnu školu Legrad te zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji i Općini Legrad na gradnji ove škole zaključivši: „Vjerujem da će novi prostori doprinijeti boljim uspjesima u školi.“

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te istaknuo: „Drago mi je da smo se danas okupili na najvećoj investiciji u novoj povijesti Općine Legrad. Današnje otvorenje će IMG_2002msvakako utjecati i na bolje rezultate naših učenika kao i na njihovo školovanje.“  Zahvalio se svima na podršci, a ponajviše Koprivničko-križevačkoj županiji što su znali prepoznati ono najbitnije, te mladima omogućili lakše i bolje obrazovanje.

Ovaj objekt osim što je veliki iskorak u odnosu na uvjete u kojima su djeca pohađala nastavu do sada, on je i dodatna vrijednost naselju Legrad,“ istaknuo je župan dodavši kako je vrijednost cijelog projekta gotovo 17 milijuna kuna te kako je za zadnju fazu gradnje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo 470.000,00 kuna. Naglasio je kako je Općina Legrad osigurala građevinsko zemljište te sudjelovala u izradi projektne dokumentacije, a zahvalu je uputio i svima koji su projektirali, radili i nadzirali provedbu radova te ravnatelju Marcinjašu.

Mislim da je ovaj danas dan poseban za sve nas, a posebno za djecu koja imaju sreću da svoje prve školske dane provedu u ovom novom objektu,“ istaknuo je župan nakon čega je u društvu učenika prerezao vrpcu.

IMG_1934mNovu školsku zgradu blagoslovio je župnik Marijan Horvat, a potom je za sve okupljene u novoj školsko sportskoj dvorani bio pripremljen prigodan kulturno umjetnički program učenika Osnovne škole Legrad i članova Kulturno umjetničko društva „Zrin“ iz Legrada.

Gradnja Osnovne škole Legrad započela je 2012. godine te je zbog velike financijske vrijednosti provedena u V faza, a nova školska zgrada prostire se na 1.630 metara kvadratnih dok je površina školsko sportske dvorane 620 metara kvadratnih.

Koprivničko-križevačka županija financirala je gradnju ove škole gotovo u potpunosti sredstvima iz vlastitog Županijskog proračuna, a izgradnjom nove škole osigurali su se i prostorni uvjeti za rad škole u jednoj smjeni.

Svečanom otvorenju škole prisustvovali su i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal u pratnji suradnika.

Služba ureda župana