Župan obišao radove na izgradnji školske sportske dvorane u Kalinovcu: Osiguravamo najbolje uvjete za učenike i nastavnike i povećavamo životni standard lokalne zajednice

Župan Darko Koren danas je u prisustvu saborskog zastupnika Darka Sobote, zamjenika župana Ratimira Ljubića i pročelnice Upravnog odjela  za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ane Mušlek, boravio u posjetu općini Kalinovac te obišao gradilište buduće školske sportske dvorane vrijedne 8,7 milijuna kuna za koju je sredinom listopada prošle godine svečano potpisan Ugovor o početku izgradnje. Župana i suradnike dočekali su načelnik Općine Danijel Zvonar sa suradnicima, ravnateljica Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Mirjana Bazijanec, direktor tvrtke Bistra d.o.o. Krešimir Habijanec te predstavnici stručnog nadzora.

Župan je zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi projekta, a posebno načelniku Zvonaru na kvalitetnoj suradnji, dodavši: „Jedan od motiva za ostanak ljudi na ovom području, uz radna mjesta, su sadržaji poput škola i dvorana, odnosno društvena infrastruktura kojom povećavamo životni standard te stvaramo dodanu vrijednost u razvoju lokalne zajednice. Kalinovac je kao općina doživio pravu infrastrukturnu revoluciju, a važno je i da ima snažne gospodarske subjekte koji, kroz generiranje prihoda i zapošljavanje, doprinose razvoju sredine. Siguran sam da će dvorana biti na radost i ponos ne samo učenicima i nastavnicima, kojima osiguravamo najbolje uvjete za rad, nego i svim žiteljima koji će ju koristiti u raznim prigodama.“

Direktor tvrtke Bistra Krešimir Habijanec zahvalio je Županiji i Općini na ukazanom povjerenju, dodavši kako se radovi odvijaju prema planiranoj dinamici, a njihov dovršetak se očekuje u listopadu ove godine.

Saborski zastupnik Darko Sobota zahvalio je svima koji su imali odlučnosti i volje da se ovaj projekt završi. „Zahvaljujem načelniku i Općinskom vijeću koji su prihvatili poziv Županije i uključili se u projekt kojim će se dovršiti postojeći objekt dvorane te Županiji na čelu sa  županom Korenom koji je pokrenuo ovu iznimno važnu inicijativu izgradnje sportskih dvorana u naših pet općina. Dvorana neće biti prevelika bez obzira što neki političari iz susjednih sredina mislili o tome, siguran sam da će se u njoj uz školske programe odvijati i  brojne druge aktivnosti kojima će se unaprijediti društveni život Kalinovca i okolice“, kazao je Sobota te zahvalio županu i na svim ostalim projektima koje je Županija tijekom godina  financijski pomogla i podržala na području Kalinovca.

Zahvalu Županiji je uputila i ravnateljica škole i voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola Mirjana Bazijanec koja je istaknula zadovoljstvo što će se projekt izgradnje konačno dovršiti te time osigurati odlični uvjeti za rad učenika i nastavnika. Riječima zahvale se priključio i načelnik Općine Danijel Zvonar koji je napomenuo važnost koju će dvorana imati za lokalnu sredinu napomenuvši kako je uvjeren da će se dvorana izgraditi u skladu sa svim dogovorenim rokovima i prema najvišim standardima na korist svih stanovnika Kalinovca.

U sklopu projekta vrijednog 65 milijuna kuna, školske sportske dvorane grade se i u Svetom Petru Orehovcu, Svetom Ivanu Žabnu, Kloštru Podravskom te Rasinji, a u planu je i opremanje navedenih dvorana u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja vrijedno 4,6 milijuna kuna.

Služba ureda župana