Svečano potpisan ugovor o izgradnji školsko-sportske dvorane Osnovne škole  Ivan Lacković Croata Kalinovac

U velikoj sali Društvenog doma u Kalinovcu danas je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi radova na izgradnji školsko-sportske dvorane Osnovne škole  Ivan Lacković Croata Kalinovac- II. faza kojim će se dovršiti ranije započeti radovi na postojećem objektu školske sportske dvorane. Ugovor su ispred nositelja i naručitelja projekta potpisali župan Darko Koren i načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar, a u ime Zajednice ponuditelja Bistra d.o.o. Đurđevac i Radnik d.d. Križevci ugovor je potpisao direktor tvrtke Bistra d.o.o. Krešimir Habijanec.

Uz ovaj ugovor vrijedan 8.659.863,69 kuna s PDV-om, župan i načelnik te direktor tvrtke MASTERING d.o.o. Đuro Kucelj potpisali su Ugovor o obavljanju usluge stručnog nadzora na spomenutom projektu u vrijednosti 98.750,00 kn s PDV-om.

Ovo je drugi po redu ugovor iz Programa izgradnje školskih sportskih dvorana koji je inicirala Koprivničko-križevačka županija čime se, nakon potpisanog ugovora u Općini Sveti Ivan Žabno u kolovozu ove godine, nastavilo s realizacijom  kapitalnih projekata u pet općina na području županije i koji će osim osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike i nastavnike, značajno povećati standard života te dati poseban impuls u razvoju lokalne zajednice.

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo što će stanovnici općine Kalinovac nakon dugo čekanja dobiti modernu multifunkcionalnu dvoranu od koje će izuzetno veliku korist imati šira lokalna zajednica. Župan je uz čestitke svima koji su sudjelovali na pripremi projekta podsjetio kako je nakon završene 1. faze  2015. godine zbog nepovoljne financijske situacije u Općini Kalinovac, uzrokovane gubitkom prihoda s osnova rudne rente, izgradnja dvorane zaustavljena, no velikim naporima i inicijativom Županije, koja će u sinergiji s Općinom Kalinovac sudjelovati  u financiranju s po 50 posto udjela, dvorana biti dovršena na zadovoljstvo čitave zajednice.

Izuzetno nam je drago što je u županijski Program izgradnje sportskih dvorana ušla i Općina Kalinovac te što ćemo zajedničkim ulaganjem u obrazovnu sportsku infrastrukturu podići standard učenicima i nastavnicima, ali i cijeloj lokalnoj zajednici koja će, vjerujem, nakon što se dvorana dovrši biti svima od velike koristi. Svi znamo koliko ovakvi objekti znače za razvoj ruralne sredine, ona su mjesta okupljanja, društvenih i sportskih zbivanja i zbog takvih prostora naše općine žive i u konačnici omogućavaju uvjete za ostanak mladih obitelji u našem kraju. Dvorana Kalinovac je u visokoj fazi gotovosti, no Općina je do sada iz znanih financijskih razloga nažalost nije mogla samostalno završiti. Podsjećam kako je Županija u proteklom razdoblju u objekt već investirala gotovo tri milijuna kuna i zbog toga nam je izuzetno drago što smo pronašli model koji će zaključiti dugogodišnje iščekivanje lokalne zajednice i što će projekt biti dovršen na korist svih stanovnika ovog kraja“, naglasio je župan.

Zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora je iskazao i saborski zastupnik Darko Sobota. „Čestitam svima koji su ustrajali na ovom projektu unatoč tome što financijske okolnosti nisu bile naklonjene, a posebno Županiji koja je pronašla način da se ovaj vrlo važan objekt za našu zajednicu kvalitetno dovrši. Vlada Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem čvrsto je podržala  Program izgradnje sportskih dvorana, a tome smo svjedočili i pri nedavnom posjetu premijera našoj županiji prilikom kojeg je naglašeno kako Vlada veliku pažnju poklanja našem kraju i suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Vjerujem kako  će se ta izvrsna suradnja nastaviti i na novim projektima kojim će se još više podići razina života u Podravini i Prigorju“, istaknuo je Sobota.

Prisutnima su se prigodnim govorima obratili i načelnik Općine Danijel Zvonar koji je zahvalio Županiji na izvrsnoj suradnji te istaknuo zadovoljstvo što će izgradnjom dvorane 102 učenika škole imati odlične uvjete za rad  te direktor tvrtke Bistra d.o.o Krešimir Habijanec koji je naglasio važnost koju ovakvi projekti imaju za građevinski sektor na području županije.

Današnjem potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, ravnateljica OŠ I.L. Croata Kalinovac Mirjana Bazijanec, predsjednik Općinskog vijeća Kalinovac Mirko Kovačev te članovi Općinskog vijeća Kalinovac.

Služba ureda župana