Župan Darko Koren zatvorio 18. Obrtnički i gospodarski sajam

U nedjelju, 9. studenoga u večernjim satima župan Darko Koren zatvorio je Obrtnički i gospodarski sajam koji je ove godine okupio 274 izlagača iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Svoje proizvode i usluge na tri tisuće četvornih metara predstavilo je 137 obrtnika iz 14 županija, 91 trgovačko društvo i 46 ostalih izlagača (JLS, škole, turističke zajednice, udruge, kućna radinost).

Nakon zahvale izlagačima i posjetiteljima, te svima koji su doprinijeli u samoj organizaciji župan je donio sreću Biserki Preskavec iz Križevaca koja je osvojila prvu nagradu u nagradnoj igri, traktorsku kosilicu. Za najbolje uređeni izložbeni prostor proglašen je onaj Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci.

sajam2-4Ovo je najznačajnija županijska gospodarska manifestacija koju su prije 18 godina pokrenuli križevački obrtnici, a čiju su realizaciju i ove godine uz Koprivničko-križevačku županiju, Grad Križevce i Županijsku obrtničku komoru, pomogli Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Valja istaknuti da je ovogodišnjem punoljetnom Sajmu partner bila Požeško – slavonska županija i županija Zala iz Mađarske.

Program je kao i svake godine bio veoma sadržajan. Po prvi u organizaciji Udruge Mladi Kuhar u sva tri dana Sajma održani su i Dani križevačko – kalničke gastronomije, a u večernjim satima i prikaz krštenja mošta po Križevačkim štatutima.

Pripremljen je i program za najmlađe, tako da su djeca u subotu mogla uživati u edukativnoj radionici „Djeca – prijatelji stakla“ ili posjetiti izložbu malih životinja te izložbu konja koju su pripremili „Kalnički konjari“ i „Bilogorski renđeri“.

Za učenike osnovnih škola je u suradnji sa Strukovnom školom Đurđevac, Obrtničkom školom Koprivnica i Srednjom školom „Ivan Seljanec“ održana prezentacija obrtničkih zanimanja sa primjerima dobre prakse.

Kao i svake godine, Sajam je bio i edukativnog karaktera. Održana je prezentacija „Mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata iz EU sredstava“, seminar „Internet marketing – zašto imati web stranicu“ u organizaciji tvrtke Avalon, te predstavljanje mjera iz programa Ruralnog razvoja u RH 2014.-2020. koje je organizirala PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.