Ugostitelji s područja Koprivničko-križevačka županije uključeni u nacionalnu gastro manifestaciju Dani Okusa hrvatske tradicije

Od 15. do 25. studenoga u više od 100 restorana diljem Hrvatske održat će se Prvi nacionalni  Dani Okusa hrvatske tradicije u kojem će sudjelovati i ugostitelji s područja Koprivničko-križevačke županije. Manifestacija će ljubiteljima gastronomije omogućiti da u ugostiteljskim objektima nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije po promotivnoj cijeni od 75, odnosno 95 kuna uživaju u odabranom slijedu o tri tradicijska jela.

Što se tiče naše županije, prestižnu titulu i standard Okusi Podravine i Prigorja nose Pivnica Kraluš, Podravska klet, Restoran i pivnica Stari Grad, Restoran Đurđevačka hiža, Lovačka kuća Sokolovac, Seoski turizam Rakić, Restoran Katarza, Sunačno selo i Hotel Zlatan koji će ponuditi lokalnu gastronomiju koja je sve više nezaobilazna sastavnica turističke ponude Koprivničko-križevačke županije.

 Ovaj značajan gastronomski projekt zajednički su osmislili nosioci standarda i Turističke zajednice županija koji je, nakon nekoliko lokalnih manifestacija, po prvi puta organiziran na nacionalnoj razini u trajanju od 10 dana. Osim naglaska na unaprjeđenju ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata umrežavanjem nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije, projektom se nastoji sustavno razvijati nove lokalne turističke proizvode i događanja u području eno-gastronomije i kulture blagovanja u cjelini.

Više o projektu možete pronaći na službenoj web stranici, a popis objekata s područja Koprivničko-križevačke županije i njihovih jelovnika za 1. Dane Okusa hrvatske tradicije čiji je generalni pokrovitelj Ministarstvo turizma  nalazi se na ovoj poveznici.

Služba ureda župana