Udruga „Latice“ predstavila svoje aktivnosti na Danu otvorenih vrata

Povodom Dana otvorenih vrata udruga 2021. koji organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, zamjenik župana Ratimir Ljubić jučer je posjetio članove Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ Koprivnica.

Predsjednica Nevenka Fuchs predstavila je zamjeniku Ljubić najnovije aktivnosti te su zajedno s članovima obišli novi prostor u kojemu Udruge djeluje. Nakon pune 54 godine, Udruga je u suradnji s Podravskom bankom uspjela osigurati vlastiti prostor, u kojemu će moći proširiti svoje aktivnosti te unaprijediti usluge na dobrobit svojih članova, a posebno ih veseli što imaju dvorište, vrt i voćnjak.

Zamjenik Ljubić pohvalio je vodstvo Udruge i predsjednicu Fuchs na predanom radu s članovima, kojima pružaju mnogo ljubavi i brige te im omogućavaju dostojanstven i ispunjen život, uz integraciju u lokalnu zajednicu.

Udruga djeluje na području cijele županije, a okuplja djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s intelektualnim oštećenjima, njihove roditelje, skrbnike te stručne osobe. Svoje članove nastoji osposobiti za samostalan život, a u sklopu udruge djeluje Klub „Latica“ te Mlađi klub „Naši anđeli“.

Povodom dana otvorenih vrata, Udruga je pripremila radionice pripreme i oblikovanja gline u suradnji Art Centrom Ješkovo i kiparom Dragutinom Ciglarom, edukaciji korisnika i javnosti o važnost zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti, uz mjerenje šećera i tlaka, radionicu u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“ Koprivnica te sportske aktivnosti na otvorenom u suradnji sa sportskom udrugom „Veliko srce“.

Služba ureda župana