Najava: Dani otvorenih vrata udruga 2021.

Kao i posljednjih devet godina, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i ove godine organizira Dane otvorenih vrata udruga čiji cilj je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih te otvaranjem vrata udruga svim zainteresiranim građanima.

Tema ovogodišnje manifestacije je “Krizna situacija = šansa za novi početak”, a zbog potrebe pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa, Dani otvorenih vrata udruga održat će se u hibridnom formatu od 10. do 12. lipnja u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Koprivničko-križevačkoj županiji. Udruge se pozivaju da odaberu najprikladniji način kojim će predstaviti svoje djelovanje, pridržavajući se epidemioloških preporuka.

Za sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruge se prijavljuju putem aplikacije UdrugeInfo.

U okviru Dana otvorenih vrata, Ured za udruge organizira virtualnu raspravu pod nazivom “Krizna situacija = šansa za novi početak” s ciljem raspravljanja uloge organizacija civilnoga društva u izgradnji budućnosti Europe, kao i strategijama koje je potrebno poduzeti kako bi se krizna situacija pretvorila u priliku za novi početak. Rasprava se održava 10. lipnja 2021. godine, putem alata Microsoft Teams, uz prijenos uživo putem Youtube kanala Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sva događanja Dana otvorenih vrata udruga mogu se pratiti na web i mobilnoj aplikaciji UdrugeInfo, kao i putem Facebook stranice www.facebook.com/DaniUdruga.

PROGRAM DANA OTVORENIH VRATA UDRUGA 2021. U KORPIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI:

  • 10. i 11. lipnja 2021. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelj „Mali princ“ – kreativna i glazbena radionica, Bibliokofer
  • 10. lipnja 2021. Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ – edukativna radionica i radionica izrade keramike, Kutak zdravlja
  • 10. lipnja 2021. Klub za starije osobe „Mariška“ – kreativne radionice i vježbe za umirovljenike i starije osobe

 

Služba ureda župana