Stručnim predavanjima započela manifestacija 19. Dani voća Koprivničko-križevačke županije

U prostorima Starog grada u Đurđevcu u petak, 6. listopada održana su stručna predavanja kojima je obilježen početak manifestacije 19. Dani voća Koprivničko-križevačke županije.

Teme stručnih predavanja i ove su godine inicirali sami proizvođači voća i voćnih prerađevina, kako bi se dodatno informirali, a naglasak je bio na problematici negativnog utjecaja visokih temperatura i kako ga umanjiti, obzirom na to da im je tijekom ljeta suša kao elementarna nepogoda nanijela mnogo štete.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede prezentirali su  Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi u lancu opskrbe hranom, dok je o negativnom utjecaj visokih temperatura na voćarsku proizvodnju govorila Katarina Poljak Lakuš iz Savjetodavne službe. Pročelnik podružnice Savjetodavne službe Koprivničko-križevačke županije Slavko Kopilović predstavio je temu „ Navodnjavanje – mogućnost iskorištavanja potencijala“, a važno je istaknuti i kako je Savjetodavna služba dugogodišnji partner Županije u organizaciji stručnih predavanja, ali i same manifestacije.

Bilo je riječi i o primjeni novih bioorijentiranih tehnologija u voćarstvu, predstavnici Podravke govorili su o razvoju proizvodnje voća za potrebe prerađivačke industrije, dok je tvrtka Hittner iz Bjelovara prezentirala strojeve za voćarstvo.

Manifestacija 19. Dani voća Koprivničko-križevačke županije održava se  6. i 7. listopada 2017. godine u gradu Đurđevcu, a svečano otvorenje na rasporedu je u subotu, 7. listopada u 10 sati, na Trgu sv. Jurja, gdje će se proizvođači predstaviti na izlagačko-prodajnoj izložbi, uz popratne aktivnosti.

Služba ureda župana