Najava trening vježbe zaštite i spašavanja u okviru projekta „DRAVIS 3“

U petak, 4. srpnja 2014. godine s početkom u 10 i 30 sati pozivamo Vas na željeznički most u Botovu na zajedničku vježbu zaštite i spašavanja u okviru projekta DRAVIS 3.

Protokol vježbe „Botovo-Legrad 2014“ koja će se održati na području mjesta Botovo uz rijeku Dravu i na željezničkom mostu preko rijeke Drave biti će prikazano istjecanje i sanacija opasnih tvari (amonijak), gašenje požara na lokomotivi, spašavanje unesrećenih i njihova evakuacija te sprječavanje vodnog vala.

U vježbi će sudjelovati oko 180 sudionika, specijalistički timovi spasilačkih službi iz Republike Mađarske i Republike Hrvatske. Iz Hrvatske vježbu će izvoditi Stožer zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije, specijalističke postrojbe MUP-a, Udruga zaštite, pomoći i spašavanja na vodama Koprivničko-križevačke županije, profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, specijalističke postrojbe Državne uprave zaštite i spašavanja, članovi Crvenog križa, Hitne medicinske pomoći, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskih voda, Hrvatskih željeznica i ronioci.

Pozivnica i protokol vježbe možete pogledati u privitku.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol