Najava: Početna konferencija projekta „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“

U srijedu, 11. ožujka 2020. godine s početkom u 09,00 sati u prostorijama Županijske uprave (dvorana 28/I) održat će se Početna konferencija projekta „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ kojim će se unaprijediti infrastruktura Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac.

Ukupna vrijednost projekta je 30.021.538 kuna, pri čemu valja napomenuti kako će od ukupnog iznosa svega 21.538 kuna biti sufinancirano od strane korisnika, odnosno Obrtničke škole Koprivnica koja je i prijavitelj projekta zajedno s partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac, a uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.  Projekt je prepoznat i od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koje je temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, projektu dodijelilo 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Navedene škole koje će biti dijelom Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji  će se rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom vezanom za (pod)sektore elektrotehnike i računalstva što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

Služba ureda župana