Potpisan ugovor o dodjeli 30 milijuna kuna za uspostavu Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u petak su potpisana četiri ugovora o dodjeli nepovratnih 105 milijuna kuna za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, među kojima je i Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji vrijedan 30 milijuna kuna. Potpisivanju ugovora u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić u pratnji suradnika i članova Projektnog tima te ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić koji je potpisao ugovor s ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Markom Pavićem.

Projektom „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ će se rekonstruirati, dograditi i opremiti zgrada Obrtničke škole Koprivnica te zgrada partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta je 30.021.538 kuna, pri čemu valja napomenuti kako će od ukupnog iznosa svega 21.538 kuna biti sufinancirano od strane korisnika, odnosno Obrtničke škole Koprivnica koja je i prijavitelj projekta zajedno s projektnim partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac, a uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te pomoćnik ministrice za strukovno obrazovanja Vlado Prskalo koji su čestitali korisnicima istaknuvši kako će centri kompetentnosti omogućiti kvalitetniju stručnu nastavu te osigurati prostor u kojem će učenici stjecati nova znanja i vještine potrebne na tržištu rada.

Županijski Centar kompetentnosti osnažit će relevantnost strukovnog obrazovanja kroz poboljšanje uvjeta u sektoru elektrotehnike i računalstva strukovnog obrazovanja s ciljem postizanja veće zapošljivosti učenika, te unaprijediti  infrastruktura regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini uz intenziviranje suradnje sa sličnim centrima u EU.

Spomenimo kako su uz Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji sredstva dobila i dva centra pri karlovačkoj Tehničkoj školi te centar koji će biti uspostavljen pri Ugostiteljskoj školi u Opatiji.

Služba ureda župana