Najava: 11. Tjedan cjeloživotnog učenja

Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica pripala je čast otvaranja središnje manifestacije 11. Tjedna cjeloživotnog učenja, kojom se promovira obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje.

Svečano otvorenje održat će se 2. listopada 2017. s početkom u 11:00 sati u dvorani Domoljub u Koprivnici, a prisustvovat će mu predstavnici lokalne i regionalne samouprave, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Jedna od najvažnijih aktivnosti je dodjela nagrada Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba. Ovogodišnji su dobitnici nagrade su Gordan Radić, Klaudija Gatarić i Sonja Šimatović, a riječ je o pojedincima koji su odlučili proširiti svoja znanja i vještine te raditi na sebi i svome osobnomu razvoju. Također, dodijelit će se i priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih kojima se želi istaknuti, promovirati i odati priznanje pojedincima koji su, baveći se ovim područjem više od četrdeset godina, svojim djelovanjem zadužili obrazovanje u Republici Hrvatskoj na stručnoj i znanstvenoj razini. Ovogodišnji dobitnici su Nikola Pastuović za znanstveni doprinos razvoju obrazovanja odraslih te Ljudevit Šimunović i Josip Nakić Alfirević za doprinos razvoju prakse obrazovanja odraslih.

Aktivnosti 11. Tjedna cjeloživotnog učenja provodit će se u razdoblju od 2. do 8. listopada 2017. na cijelom području Republike Hrvatske održavanjem niza događanja (radionica, tribina, sajmova učenja, okruglih stolova) sa svrhom podizanja osobne motivacije za uključivanje što većega broja građana u proces učenja pod sloganom PROVJEŽBAJ MOZAK!

Doznajte više na stranicama www.cjelozivotno-ucenje.hr

Služba ureda župana