Na području županije potvrđeno 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile 123 osobe

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno  28  novih slučajeva bolesti COVID-19. Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 332 osobe, dio nalaza još se očekuje.  

Na području županije trenutno je aktivno 452 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su 123 osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 77 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus  (1943. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4823 slučaja.

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite RH  donio Odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj  kojom se zabranjuje  napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište, a ista stupa na snagu sutra, u srijedu 23. prosinca 2020. te se  njeno trajanje  određuje do 8. siječnja 2021. godine.

Molimo da obratite pažnju na OBAVIJEST – Izdavanje propusnica u nadležnosti Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, koja se nalazi na službenoj internetskoj stranici KKŽ.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE IZDAJE PROPUSNICE ZA:

1)  pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb

2) putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće

Zahtjev za propusnicom se  UPUĆUJE ŽUPANIJSKOM STOŽERU PUTEM SUSTAVA E-PROPUSNICE ŠTO JE NAJBRŽI NAČIN  ZA DOBIVANJE PROPUSNICE.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije