Na području županije potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile 142 osobe

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno  novih 13 slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 570 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su 142 osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 77 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus  (1948. i 1966. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4816 slučaja.

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite RH  donio Odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj  kojom se zabranjuje  napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište, a ista stupa na snagu 23. prosinca 2020. te se  njeno trajanje  određuje do 8. siječnja 2021. godine. Nacionalni Stožer je donio i Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja  koja stupa  na snagu danas, 21. prosinca, a određuju se u trajanju do 10. siječnja 2021.

Molimo da obratite pažnju na OBAVIJEST – Izdavanje propusnica u nadležnosti Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, koja se nalazi na službenoj internetskoj stranici KKŽ.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE IZDAJE PROPUSNICE ZA:

1)  pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb

2) putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće

Zahtjev za propusnicom se  UPUĆUJE ŽUPANIJSKOM STOŽERU PUTEM SUSTAVA E-PROPUSNICE ŠTO JE NAJBRŽI NAČIN  ZA DOBIVANJE PROPUSNICE.

U IZNIMNIM SLUČAJEVIMA ukoliko podnositelj ne može pristupiti sustavu e-propusnica, zahtjev se šalje na adresu elektroničke pošte –  propusnice@kckzz.hr. U tom slučaju zahtjev treba sadržavati: ime i prezime, OiB, adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija), relacija putovanja (mjesto/ grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja) i obrazloženje opravdanosti zahtjeva.

Eventualna pitanja u vezi s izdavanjem propusnica mogu se uputiti i na telefonske brojeve: 048/658-204 i 048/658-206, informacije su dostupne od 08 do 22 sata.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije