Potvrđeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravila 61 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno  11 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 405 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravila je 61 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 5057 slučaja.

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite RH  donio Odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj  kojom se zabranjuje  napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište, a njezino trajanje određuje se do 8. siječnja 2021. godine. Molimo da obratite pažnju na OBAVIJEST – Izdavanje propusnica u nadležnosti Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, koja se nalazi na službenoj internetskoj stranici KKŽ.

Također obavještavamo javnost da će zahtjevi za propusnice u nadležnosti županijskog Stožera civilne zaštite pristigli putem sustava e-građanin ili putem obrasca koji se dobije na e-mail adresi propusnice@kckzz.hr, danas (26.12.) i u nedjelju (27.12.) biti obrađeni u najkraćem mogućem roku.

Zahtjev za propusnicom upućuje se županijskom Stožeru PUTEM SUSTAVA E-PROPUSNICE ŠTO JE NAJBRŽI NAČIN  ZA DOBIVANJE PROPUSNICE.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije