Na području županije potvrđena četiri nova slučaja bolesti COVID-19, ozdravile 22 osobe

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena četiri nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 74 slučaja bolesti COVID-19, ozdravile su 22 osobe, a na bolničkom se liječenju nalaze 34 osobe. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1939. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 5957 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 57  uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

Podsjećamo kako je župan Darko Koren, uz suglasnost županijskog Stožera i s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, donio odluku da se nastava od ponedjeljka, 15. veljače, za sve razrede srednjih škola odvija kontaktno.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije