Brza cesta, Učenički dom Koprivnica i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa glavne teme sastanka župana Korena s ministrom Darkom Horvatom

Župan Darko Koren danas je u prostorima Županijske uprave održao radni sastanak s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom i saborskim zastupnikom Darkom Sobotom.

Jedna od tema bilo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa nekretnina koje su u vlasništvu države, a nalaze se na području županije, s naglaskom na Učenički dom Koprivnica. Naime, nakon što je krajem travnja ministar Horvat županu uručio Odluku o darovanju nekretnine bivšeg željezničkog konačišta u svrhu rekonstrukcije i nadogradnje Učeničkog doma u Koprivnici, ovih je dana završen prijenos vlasništva na Koprivničko-križevačku županiju.

Župan je istaknuo odličnu suradnju s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i ministrom Horvatom po pitanju Učeničkog doma, ali i po svim drugim pitanjima kojima se nastoji utjecati na razvoj ovog prostora.

Glavna tema sastanka bio je nastavak gradnje brze ceste do Kloštra Vojakovačkog, odnosno ishođenje građevinske dozvole koje se privodi kraju. Obzirom da je, prema informacijama iz Hrvatskih cesta, postupak dokaza pravnog interesa u potpunosti dovršen i kompletiran, a glavni projekt sa svim potvrdama uz zahtjeve za ishođenje građevinskih dozvola u postupku je provjere pri navedenom Ministarstvu, nakon čega slijedi izdavanje građevinske dozvole i početak građevinskih radova.

Kao što je naglasio župan, s kojim su se složili i ministar Horvat te saborski zastupnik Sobota, ovaj projekt je od izuzetnog značaja za područje cijele županije što se tiče prometne povezanosti sa Zagrebom i ostatkom Hrvatske, a pozitivno će utjecati i na gospodarstvo te sve ostale segmente života naših sugrađana.

Još jedna od tema sastanka bilo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na nekretninama u vlasništvu RH na području županije, odnosno svih jedinica lokalne samouprave, kako bi se ostvarili preduvjeti za prijavu i provođenje projekata za prijavu na buduće natječaje putem Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021.-2026.

Na kraju sastanka, župan je zahvalio ministru Horvatu i saborskom zastupniku Soboti na podršci i pomoći u projektima važnim za razvoj Županije.

 

Služba ureda župana