Ministar Horvat u Županijskoj upravi uručio Odluku o darovanju nekretnine u svrhu rekonstrukcije i nadogradnje Učeničkog doma u Koprivnici

Zgrada željezničkog konačišta koju ćemo pretvoriti u moderan učenički dom pružit će novu dimenziju i omogućiti kvalitetnije uvjete za naše školarce. Hvala gradonačelniku Jakšiću na prihvaćanju naše inicijative i partnerskom odnosu te ministru Horvatu na angažmanu da krenemo s realizacijom ovog značajnog projekta – istaknuo je župan Koren

U prostorijama Županijske uprave danas je održan radni sastanak s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom koji je tom prilikom uručio Odluku o darovanju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske u svrhu rekonstrukcije i nadogradnje Učeničkog doma u Koprivnici. Ministra Horvata i suradnike dočekali su župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, saborski zastupnik Darko Sobota, koprivnički gradonačelnik, ujedno i saborski zastupnik Mišel Jakšić te resorni pročelnici županijskih upravnih tijela.

Župan je uvodno zahvalio ministru Horvatu i angažmanu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kako bi se krenulo u realizaciju iznimno važnog projekta gradnje Učeničkog doma koji će uvelike podići razinu i uvjete za još bolji rad i rezultate učenika koji se školuju u vrsnim školama na području grada Koprivnice.

„Ovo je za nas iznimno važan događaj kojim smo krenuli u realizaciju projekta koji će biti na korist svim našim učenicima, ali i njihovim roditeljima čime će se standard obrazovanja i uvjeta koje pružamo podići na još višu razinu. Zgrada željezničkog konačišta koju ćemo pretvoriti u moderan učenički dom pružit će novu dimenziju obrazovanja i omogućiti kvalitetnije uvjete za naše školarce. Hvala gradonačelniku Jakšiću koji je prihvatio našu inicijativu i podržao partnerstvo kojim ćemo zajedničkim snagama izgraditi učenički dom vrijedan oko 25 milijuna kuna, a hvala i ministru Horvatu na trudu koji je uložio kako bi dovršili potrebne procedure. Kroz desetak dana će se dovršiti i preostali koraci u imovinskom-pravnoj proceduri nakon čega ćemo pripremiti i prezentaciju projekta uz svečano potpisivanje ugovora“, istaknuo je župan Koren te još jednom zahvalio svima koji su svojim doprinosom podržali županijsku inicijativu.    

Zadovoljstvo projektom naglasio je i gradonačelnik Jakšić kazavši: „Vrlo smo zadovoljni suradnjom i dogovorom i sa županom Korenom i sa ministrom Horvatom. Gradu mnogo znači da se jedna ovako devastirana zgrada kakva je Željezničko konačište preuredi i dobije potpuno novi oblik i funkciju u kojem će se razvijati mladost. Grad i Županija zavrjeđuju ovaj budući Učenički dom s obzirom na kvalitetne školske ustanove koje se nalaze na području grada. Ovo partnerstvo sa Županijom mnogo znači za daljnji razvoj grada, hvala i čestitke na zajedničkom iskoraku županu Korenu i ministru Horvatu“.

O samoj važnosti darovanja nekretnine i budućeg Učeničkog doma za Koprivničko-križevačku županiju i Grad Koprivnicu govorio je ministar Horvat koji je dodao kako je riječ o hvalevrijednom projektu ne samo za Županiju i Grad već i za sjeverozapadnu Hrvatsku. „Učenički dom vrijedan 25 milijuna kuna će značajno podići razinu obrazovanja na ovom prostoru, a ovaj doprinos Ministarstva i Vlade je kotačić u mozaiku nastojanja da se ne samo konačište već i drugi slični projekti neiskorištenih nekretnina prate i potpomažu na ovakav način. Država će i dalje činiti sve da uz što manju administraciju svim općinama, gradovima  i Županiji stavi na raspolaganje sve nekretnine koje nisu od strateškog interesa RH, a da za njih jedinice lokalne i regionalne imaju pripremljene projekte“, zaključio je ministar Horvat te na kraju dodao kako će država i u pogledu dodjele potentnih građevinskih, poljoprivrednih i šumskih zemljišta, učiniti sve kako bi općine, gradovi i Županija što prije došla do nekretnina i dalje razvijala svoje projekte za boljitak zajednice.

Služba ureda župana