Županu uručena zlatna jabuka na proslavi Dana Osnovne škole Virje

U četvrtak, 28. ožujka virovska Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara proslavila je svoj Dan škole, kao i 260. obljetnicu virovskog školstva, a svečanosti su, uz brojne uzvanike, prisustvovali i župan Darko Koren, načelnik Općine Mirko Perok, ravnateljica škole Marica Cik Aadaković, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin te saborska zastupnica i predsjednica Saborskog odbora za obrazovanje, znanosti i kulturu Vesna Bedeković.

Župan je, uz čestitke povodom Dana škole i važne obljetnice virovskog školstva, poručio: „Možemo samo zamisliti koliko je u tom razdoblju bilo aktivnosti, izazova, smijeha, veselja, ali i suza i koliko je značajnih ljudi dalo doprinos virovskom školstvu. Mnogo puta sam već rekao da su učitelji arhitekti društva, a moram reći i kako je virovska škola zaista perjanica školstva ove Županije i svi ovi projekti koji se tu provode tome idu u prilog. Važan doprinos daje i Općina Virje, a upravo je sinergija Općine i Županije kao osnivača dobitna kombinacija. Zahvaljujem načelniku, ravnateljici, svim učiteljima i roditeljima, a posebno djeci zbog koje sve to radimo.“

Učenici, gostujući učenici i mentori izveli su prigodni program u koji su uveli članovi Medijske grupe scenskim nastupom Virovski učitelj, voditeljice Katarine Franjo. Tekst je napisala knjižničarka Đurđica Krčmar Zalar, a potom je uslijedio nastup učenika Glazbene škole Fortunat Pintarić, voditelja Tihomira Cvrtile te nastup Pjevačkog zbora i Tamburaškog orkestra, voditelja Darka Gabaja. Između pjesama, članice Medijske grupe predstavile su se recitalom virovskog učitelja i hrvatskog književnika Đure Sudete, a u nastavku programa nastupila je Plesna skupina učenika viših razreda, voditeljice Željke Kišić. Posebna čast bila je ugostiti učenike i učitelje Osnovne škole Ivana Benkovića iz Dugoga Sela, a njihovi učenici trećeg razreda pod mentorstvom učiteljice Sonje Nekić izveli su dvije skladbe. Poslije gostiju glazbenim nastupom, uz pratnju naših uspješnih polaznika Glazbene škole, istaknuli su se Petra Cik i Martin Barberic. Na čitanje novog broja Maloga Virovca pozvali su članovi Novinarsko-literarne grupe, voditeljice Ksenije Janković Vusić, a u okviru programa predsjednica Školskog odbora i učiteljica savjetnica Lidija Šiptar predstavila je neobičnu izložbu fotografija učitelja Josipa Kovačića.

Nakon župana, okupljenima su se obratili i ravnateljica Cik Adaković, načelnik Perok, pomoćnik ministrice Karin te saborska zastupnica Bedeković.

Za izniman doprinos virovskom školstvu županu je uručena nagrada Zlatna školska jabuka, za što je on zahvalio u ime svih svojih suradnika.

Kao i svake godine na Dan škole, Odlukom Učiteljskog vijeća, nagrađuju se najbolji učenici u radu izvannastavnih aktivnosti. Ove godine to su učenici: Marta Hasan iz 7. a, Dora Ljubić iz 7. b i Iva Puškaš iz 8. a razreda, a zaslužene nagrade učenicima su uručile pedagoginja Ena Sulimanec i ravnateljica Marica Cik Adaković.

Nakon priredbe, u predvorju škole, održana je svečana sjednica Učiteljskoga vijeća, proširena umirovljenicima i gostima, na kojoj je ravnateljica uručila ostala priznanja i darove zaposlenicima škole.

Služba ureda župana

Izvor fotografija:http://os-fvsignjara-virje.skole.hr