Županu uručena Povelja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija

Priznanje je velika čast i osobno postignuće, ali i priznanje rada Županijske uprave koja ulaže velik trud u unaprjeđenju gospodarstva županije - istaknuo je župan Koren

U dvorani Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica danas je održana svečana dodjela priznanja Hrvatske obrtničke komore i priznanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije za 2020. godinu. Svečanosti  je prisustvovao župan Darko Koren kojem je tom prilikom uručena Povelja  Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.

Pozdravnu riječ uputila je predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić koja je istaknula kako u Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno ima 1560 obrtnika koji zapošljavanju oko 5000 radnika uključujući i članove njihovih obitelji koji rade u obrtu. „U ovim vremenima nije lako biti obrtnik, no i u ovim uvjetima raste broj obrtnika u našoj županiji i obrtnici i na ovaj način dokazuju da su najžilaviji dio gospodarstva“, kazala je Kovačić te uz čestitku dobitnicima zahvalila na partnerskom odnosu Koprivničko-križevačkoj županiji, HGK Županijskoj komori Koprivnica te svim ostalim ustanovama i institucijama koje  čine puno za razvoj obrtništva i ukupnog komorskog sustava.

Nakon toga, prisutnima se obratio župan koji je istaknuo kako je obrtništvo najžilaviji dio gospodarstva te kako se obrtnici lakše mogu prilagoditi izazovima na tržištu. Također  je istaknuo kako obrtništvo ima veliku važnost i značaj u razvoju gospodarstva Koprivničko-križevačke županije te je tom prilikom čestitao svim dobitnicima priznanja.  „Činjenica je da broj obrtnika kontinuirano raste što govori da obrtnici unatoč teškom vremenu nisu posustali te da se zbog svojih znanja i sposobnosti prilagodbe znaju nositi s ovakvi nedaćama. To nas raduje i ohrabruje te u velikom djelu pokazuje da je obrtništvo jedan od najvažnijih alata u demografskom oporavku jer naši sugrađani žele osnovati obrte i na taj način sa svojim obiteljima ostati na našem prostoru županije. Nagrade najboljima su poticaj i za ostale dionike sustava i stoga hvala svima na predanom radu i doprinosu, a posebno HOK ŽK Koprivnica čiji rad Županija podržava i surađuje kroz programe kojima se pomaže našim obrtnicima“, kazao je župan.

Prigodnim riječima župan se osvrnuo i na  Povelju za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija koju mu je u ime Hrvatske obrtničke  komore uručila predsjednica Kovačić.

„Ovo je priznanje velika čast koje smatram ne samo kao osobno postignuće, već i kao postignuće cijele Županijske uprave i rada naših upravnih odjela koji se bave gospodarstvom i obrazovanjem, posebice u dijelu strukovnih zanimanja koje uvelike promičemo.  Činjenica je da sam bio obrtnik prije profesionalnog bavljenja politikom i to me razdoblje u velikoj mjeri odredilo u kasnijim aktivnostima. Hvala svima koji su prepoznali rad i trud koji ulažemo svakoga dana kako bi unaprijedili gospodarstvo na području naše županije, a ovom  prilikom čestitam i svim ostalim dobitnicima priznanja te želim mnogo uspjeha u daljnjem radu“, istaknuo je župan.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, ravnateljica Obrtničkog učilišta Pouka Jasmina Sinovec, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, predsjednici Udruženja obrtnika Koprivnica i Udruženja obrtnika Križevci te dobitnici priznanja.

Dobitnici Priznanja Hrvatske obrtničke komore su:

ZAHVALNICA ZA IZNIMAN DOPRINOS POTICANJU I UNAPRJEĐENJU OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA

 1. Stolarija „Grivić” Virje, vl. Željko Grivić

 

 1. HLE-MAR građevinski obrt, vl. Marijan Hlebić
 2. AUTOLIMARIJA KARLO, vl. Karlo Jandrlić

 

POVELJA ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA

 1. Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije
 2. Vulkanizacija Halambek, vl. Robert Lovrenc
 3. Kamenoklesar, vl. Ivan Ivančan

 

PRIZNANJE ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIŠTVA I UNAPRJEĐENJU RADA OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA

 1. Točkica, obrt za čuvanje djece, vl. Snježana Smolak
 2. Cvjećarna Luna, vl. Tihomir Košćak

 

Dobitnici Priznanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije su:

PRIZNANJE ZA DOPRINOS RAZVOJU I PROMIDŽBI OBRTNIŠTVA

 1. Stolarija MS, vl. Stjepan Miloš
 2. Frizerski studio Z.Art, vl. Zdravka Pukec
 3. Frizure Marijo Trošelj, frizerski obrt, vl. Marijo Trošelj

 

ZAHVALNICA ZA DOPRINOS RAZVITKU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA

 1. LAG Podravina iz Đurđevca
 2. Stanko Švagelj, umirovljeni obrtnik iz Križevaca
 3. Ženska obrtnička ekipa Kuglačkog kluba Koprivnica

 

OBRTNIK 2020. GODINE

 1. Proizvođački, trgovački, istraživački i uslužni obrt Pampa tea, vl. Krešimir Krznarić

 

OBRTNICA 2020. GODINE

 1. Koleks, obrt za proizvodnju drvene ambalaže, vl. Ksenija Kolarević

 

ZAHVALNICA ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIČKIH INSTITUCIJA

 1. Huten, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Lidija Sokač-Huten

Služba ureda župana