Županova čestitka na početku nove školske godine

Drage učenice i učenici, poštovane učiteljice i učitelji, dragi roditelji,

na početku smo još jedne školske godine u kojoj se pred vama otvaraju vrata novih izazova, znanja i iskustava. U svoje ime i u ime svojih suradnika, želim Vam da kroz ta vrata krenete hrabro i odgovorno, s osmijehom na licu i optimizmom u srcu, te da svaki zadatak koji je pred vama uspješno savladate.

Vama učenicima, želim školske dane ispunjene srećom, zadovoljstvom, zdravljem i marljivošću te da vas lijepe uspomene na ovo razdoblje prate cijeli život.

Učitelji, profesori i ravnatelji neka vas svojim savjetima, mudrošću i strpljivošću usmjeravaju na pravi obrazovni i životni put, a škole učine mjestima prijateljstava, novih spoznaja, ali i radosti.

Poštovani roditelji, vaša uloga u obrazovanju vaše djece je nezamjenjiva, kao i ljubav i nježnost s kojom ih ispraćate u svaki novi školski dan.

Posebnu dobrodošlicu u novo životno poglavlje želim prvašićima, neka Vam prvi sati u školskim klupama budu motivirajući i zanimljivi tako da sigurno i samopouzdano nastavite koračati putem znanja.

Svi mi imamo zajednički cilj – kvalitetan odgoj i obrazovanje generacija koje će odlučivati o budućnosti ove zemlje. Obrazovanje je temelj svakog uspješnog društva te prioritet djelovanja i ulaganja Koprivničko-križevačke županije, koja će i nadalje svojim projektima, investicijama i aktivnostima poticati i osiguravati napredak i jednakost obrazovnog sustava.

 I  na kraju, pozivam sve sudionike u prometu da budu još oprezniji, poštuju znakove i čuvaju naše najveće blago – našu djecu!

Vaš župan Darko Koren