Županiju posjetili učenici Osnovne škole i područnih škola Kloštar Podravski

Učenici trećih razreda Osnovne škole Kloštar Podravski i područnih škola Kozarevac, Prugovac, Podravke Sesvete i Suha Katalena posjetili su danas prostorije Županijske uprave.

Učenike i njihove učiteljice dočekali su zamjenik župana Ivan Pal, predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Predsjednica Rupčić upoznala je učenike s radom i aktivnostima Županijske skupštine, nakon čega ih je zamjenik Pal upoznao s djelokrugom rada Županije, ali je propitao i njihovo znanje o osnovnim karakteristikama Županije, koliko ima gradova i općina, o prirodnim ljepotama, o broju stanovnika te o ostalim županijskim znamenitostima.

Učenici su pokazali veliki interes postavljajući brojna pitanja, ali i zavidno znanje o Koprivničkoj – križevačkoj županiji, a nakon uvodnog djela pogledali su novi turistički promotivni film „Koprivničko-križevačka županija na dlanu“.

U znak zahvale na dobrodošlici i dosadašnjoj potpori školama, zamjeniku Palu i predsjednici Rupčić dodijeljeni su prigodni pokloni.

Služba ureda župana