Županijsku upravu posjetio dopročelnik HGSS-a Neven Putar, u tijeku je opremanje prostora budućeg sjedišta HGSS Stanice Koprivnica

Dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Neven Putar danas je posjetio Županijsku upravu gdje se sastao sa zamjenikom župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimirom Ljubićem, njegovom zamjenicom i pročelnicom Službe ureda župana Melitom Ivančić te referentom za poslove zaštite i spašavanja Krešimirom Škvorcem. Uz dopročelnika Putara, sastanku su prisustvovali pročelnik HGSS Stanice Koprivnica Dejan Bojovski te član Danijel Petrović.

Dopročelnik Putar predstavio je djelovanje članova HGSS u brojnim akcijama spašavanja ljudi i imovine, kao i u mnogim aktivnosti edukacije i prevencije kriznih situacija, a posebno je naglasio odličnu suradnju s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, čija im je podrška vrlo važna.

Zamjenik Ljubić također se osvrnuo na suradnju s HGSS Stanicom Koprivnica, koja je osnovana prije pet godina i trenutno broji 36 aktivnih članova, dodavši da Županija od samog početka prati i podržava njihov rad, kako financijski, tako i na druge načine. Također je kazao kako su snage HGSS-a važna sastavnica sustava civilne zaštite, a pokrivaju područje cijele županije, obzirom da imaju ispostave u Križevcima i Đurđevcu, Obavijesnu točku na Kalniku te Prihvatni centar na Šoderici.

Na sastanku je bilo i riječi o potrebi postojanja Centra civilne zaštite u kojemu bi HGSS mogao provoditi svoje aktivnosti, posebno one koje se odnose na predavanja i edukacije, a zatim su zamjenik Ljubić i referent Škvorc, zajedno s članovima HGSS-a, obišli prostore budućeg sjedišta HGSS Stanice Koprivnica koji se nalaze u Ulici Čarda u Koprivnici. Prostor je veličine 650 kvadratnih metara, u tijeku je njegova rekonstrukcija i opremanje, a osim HGSS-a, koristit će ga i druge udruge koje su bez prostora. Plan je da se u multifunkcionalnoj dvorani održavanju radionice s vrtićarcima i školarcima, kao i sa svim zainteresiranim skupinama građana.

Na kraju obilaska, zamjenik Ljubić zahvalio je dopročelniku Putaru na posjetu te mu poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

 

Služba ureda župana