Županijsku upravu posjetili profesori i učenici iz Finske, Francuske i Italije

U sklopu Erasmus+ projekta „Europski poduzetnici sutrašnjice“, profesori i učenici iz Finske, Francuske i Italije u pratnji ravnateljice Srednje škole Koprivnica Ksenije Ostriž posjetili su danas Županijsku upravu.

Profesori i učenici su na početku pogledali kratak isječak turističkog filma Koprivničko-križevačke županije nakon čega im je pozdravne riječi uputila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost sport i nacionalne manjine Branka Cuki. Ukratko je upoznala učenike s brojem škola na području županije, županijskim ulaganjima u obrazovanje, a napomenula je i kako Županija svake godine nagrađuje najuspješnije učenike na državnim natjecanjima.

O projektu „Europski poduzetnici sutrašnjice“ govorila je ravnateljica Ostriž istaknuvši kako će gosti iz Finske, Francuske i Italije sljedećih osam dana provesti u Koprivnici, Varaždinu i Zagrebu gdje će sudjelovati u brojnim aktivnostima.

S općim podacima o Koprivničko-križevačkoj županiji učenike i profesore upoznao je voditelj Odsjeka za međunarodne odnose i europske fondove Vladimir Šadek upoznavši ih tako s geografskim položajem i prometnom povezanošću, turističkim sadržajima i prirodnim bogatstvima, a osvrnuo se i na članstvo Koprivničko-križevačke županije u međunarodnim organizacijama kao i projektima Europske unije koji su trenutno u provedbi.

Služba ureda župana