Županijsko izaslanstvo braniteljskih udruga u Pakracu

Povodom obilježavanja 24. godišnjice službenog početka Domovinskog rata i oslobađanja Policijske postaje Pakrac uz brojne braniteljske i stradalničke udruge manifestaciji koja je održana 28. veljače u Pakracu prisustvovalo je i naše zajedničko županijsko izaslanstvo braniteljskih udruga: Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruge Prvi hrvatski redarstvenik i Udruge specijalne policije „Ban“ te izaslanstvo Koordinacije braniteljskih udruga grada Križevaca.
Podravsko – prigorski policajci i dragovoljci u sastavu posebnih jedinica policije prije 24 godine dali su nemjerljiv doprinos u oslobađanju i vraćanju u ustavno pravni poredak Republike Hrvatske, Policijske postaje Pakrac i samog grada Pakraca.
Brojna izaslanstva položila su vijence podno spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, te nazočila svetoj misi i sudjelovala u „Mimohodu pobjednika“ ulicama Pakraca.
Brojnim braniteljima i građanima o događajima prije 24 godine govorili su uz domaćine i brigadir Zdravko Andabak, a u ime Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prisutnima se obratio Ante Deur. Sa svečanosti obilježavanja upućen je zahtjev da se za junaštvo branitelja u obrani Hrvatske na tlu zapadne Slavonije uvede novo odličje „Medalja zapadne Slavonije“.

UDVDR RH Podružnica Koprivničko-križevačke županije