Županijski Zavod za hitnu medicinu dobio dva nova vozila i opremu u vrijednosti od gotovo milijun kuna

Zavod izvrsno napreduje, a vozilima, stručnim kadrom i opremom može odgovoriti na sve potrebe koje stanovnici ove županije imaju. Formiranjem TIM-a 2 u Đurđevcu zaokružili smo organizacijsku cjelinu koja garantira još veću zdravstvenu sigurnost i dostupnost hitne medicinske usluge kazao je župan Koren

U dvorištu Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije danas je održana svečana primopredaja dva nova vozila sanitetskog prijevoza i medicinske opreme u vrijednosti od gotovo milijun kuna. Ključeve vozila, ukupne vrijednosti 670 tisuća kuna, ravnateljici Zavoda Mirjani Hanžeković uručio je župan Darko Koren koji je tom prilikom istaknuo kako Zavod, iako najmlađa županijska ustanova, najbrže raste te da se u posljednjih nekoliko godina podignuo na respektabilnu razinu.

„Zavod izvrsno napreduje, a vozilima, stručnim kadrom i opremom može odgovoriti na sve potrebe koje stanovnici ove županije imaju. Formiranjem TIM-a 2 u Đurđevcu zaokružili smo organizacijsku cjelinu koja garantira još veću zdravstvenu sigurnost i dostupnost hitne medicinske usluge. Ovih dana Odjelu ginekologije koprivničke Opće bolnice predana je i pola milijuna kuna vrijedna oprema, dakle sve su to vrijedna ulaganja kojima pratimo potrebe našeg zdravstvenog sustava. Kontinuirano ulažemo u infrastrukturu, vozila i opremu i to radimo odgovorno i uspješno“, kazao je župan Koren te zahvalio ravnateljici i svim djelatnicima na posvećenosti poslu koji obavljaju istaknuvši  kako je riječ o iznimno zahtjevnoj i odgovornoj  profesiji koja je ujedno i životni poziv.

Ravnateljica Hanžeković zahvalila je na suradnji i podršci koju Županija pruža Zavodu kazavši kako su po pitanju napretka, razvoju te ulaganjima u nabavu vozila, koja su najvećim dijelom osigurana županijskim sredstvima, iza Zavoda vrlo uspješne godine. „Uz vozila vrijedna 670 tisuća kuna, nabavili smo i vrijednu medicinsku  opremu u vrijednosti 280 tisuća kuna koja je namijenjena za TIM 2 u Đurđevcu. Naš vozni park je iznova obnovljen i sad broji 29 vozila hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza.  Izuzetno nam je drago što imamo tako dobru suradnju s našim osnivačem Županijom koja nam uvelike financijski pomaže u daljnjem razvoju i radu kako bi građanima  omogućili najviši nivo zdravstvene zaštite“, kazala je ravnateljica Hanžeković te je uz zahvalu Županiji, zahvalila i svim djelatnicima Zavoda na predanom radu.

Spomenimo kako u sva tri grada Koprivničko-križevačke županije djeluju timovi 2 hitne medicinske službe čime je postignuta ujednačena pokrivenost medicinskim uslugama na području cijele županije. Također, važno je istaknuti da je u posljednjih pet godina nabavljeno 28 vozila sanitetskog prijevoza i hitne medicine u vrijednosti 10,5 milijuna kuna, a prosječna starost vozila u voznom parku Zavoda je svega dvije godine. Današnjoj primopredaji vozila prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marija Krajina sa suradnicima,  ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana