Županijski Stožer predstavio ljetnu shemu cijepljenja protiv koronavirusa, ove nedjelje ponovno punkt na kojem se građani mogu cijepiti bez prethodne najave

Tijekom ljeta će tri dana u tjednu u prostorima bivše COVID ambulante u Domu zdravlja KKŽ biti organizirano cijepljenje. Termini će biti ponedjeljkom i srijedom od 15 do 18 sati, subotom od 8 do 12 sati, a nastavlja se cijepljenje i u ordinacijama obiteljske medicine - pojasnio je načelnik Stožera Ratimir Ljubić

U prostorijama Županijske uprave danas je nakon redovne koordinacije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena  organizacija ljetne sheme cijepljenja protiv bolesti COVID-19.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić uvodno je izvijestio kako je na području županije epidemiološko stanje stabilno kazavši da su u posljednja 24 sata zabilježena tri nova oboljenja koronavirusom uz aktivnih 10 slučajeva,  dok se na bolničkom liječenju nalazi pet pacijenata.

„Epidemiološko stanje je i dalje stabilno, kazao je načelnik Ljubić te pozvao građane da se nastave odgovorno ponašati i pridržavati epidemioloških mjera. „Jako smo zadovoljni odazivom na cijepljenje proteklog vikenda na punktu na kojem je bez prethodne najave cjepivo primilo preko 970 naših sugrađana. Bio je to prvi takav punkt, a idući takav ćemo organizirati već ove nedjelje, 4. srpnja , ponovno u dvorani Srednje škole u Koprivnici od 8 do 12 sati. Bude li i dalje ovako velik interes, spremni smo organizirati još tako velikih punktova i u Križevcima i Đurđevcu“,pojasnio je načelnik Ljubić te dodao kako je na području županije prvom dozom procijepljeno oko 35.000 stanovnika, dok je drugu dozu primilo gotovo 30.000 stanovnika.

Što se ljetne sheme cijepljenja tiče,  tijekom ljeta će tri dana u tjednu u prostorima bivše COVID ambulante u Domu zdravlja KKŽ biti organizirano cijepljenje. “Termini će biti ponedjeljkom i srijedom od 15 do 18 sati, a subotom od 8 do 12 sati. Nastavlja se cijepljenje i u ordinacijama obiteljske medicine, a u slučaju velikog interesa organizirat ćemo i veće punktove“, pojasnio je načelnik Ljubić.

U Županijskom Zavodu za javno zdravstvo sutra će se uz prethodni dogovor i najavu cijepiti djeca s kroničnim bolestima, a u petak 2. srpnja, također u prostorima Zavoda u terminu od 8 do 10 sati, organizirat će se cijepljenje AstraZenecom za sve one koji su propustili cijepljenje drugom dozom, kazala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Potaknuti dobrim odazivom odlučili smo organizirati još jedan javni poziv za cijepljenje bez prethodne najave u Koprivnici, u nedjelju od 8 do 12 sati. Neka se jave svi koji dosad nisu cijepljeni, važno je primiti prvu dozu, a druga doza se može dobiti na bilo kojoj lokaciji u Hrvatskoj“, naglasila je ravnateljica Vadla te dodala kako se cijepljenje neće prekidati te da je   cilj do jeseni cijepiti što više sugrađana radi stjecanja kolektivnog imuniteta.

Ponovila je kako će se COVID ambulanta u Domu zdravlja KKŽ, koja je trenutno zbog povoljne epidemiološke slike obustavljena, poslužiti kao prostor za cijepljenje tijekom ljetnih mjeseci.  „Ponedjeljkom i srijedom od 15 do 18 sati te subotom od 8 do 12 sati ćemo biti na raspolaganju za cijepljenje. Ponedjeljkom će se cijepiti Pfizerom, srijedom Modernom, a subotom Pfizerom i Johnsonom koji se primjenjuje samo u jednog dozi. Moguće je cijepljenje i kod obiteljskih liječnika“, naglasila je ravnateljica Vadla te zaključila kako će se u slučaju velikog odaziva organizirati nove javni pozivi za cijepljenje bez prethodne najave.

Služba ureda župana