Županijski Stožer i Zavod za javno zdravstvo nastavljaju s uspješnom organizacijom cijepljenja po općinama i gradovima – u Virju cjepivo primilo 450 građana, sljedeći punkt je Sveti Ivan Žabno

U sportskoj dvorani Osnovne škole u Virju danas je nastavljeno s cijepljenjem opće populacije i provedbom kampanje „Misli na druge, cijepi se“, a građanima je bilo na raspolaganju 450 doza cjepiva protiv koronavirusa. Ovom su događaju prisustvovali zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić, zamjenica načelnika i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla i načelnik Općine Virje Mirko Perok sa suradnicima.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo i liječnicima obiteljske medicine poduzeo sve potrebne aktivnosti da organizacija cijepljenja bude provedena na najvišoj mogućoj razini, kao što je to bilo i na dosadašnjim punktovima u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Legradu.

Zamjenik Ljubić zahvalio je svim zdravstvenim djelatnicima na požrtvovnosti i trudu koji ulažu u provođenje cijepljenja, kao i u očuvanje zdravlja svih nas, izrazivši zadovoljstvo brojim pohvalama za organizaciju, posebno od strane građana. dinamici pristizanja doza cjepiva, a cilj je ravnomjerno pokriti područje županije.

Također je zahvalio i načelniku Peroku i općinskom Stožeru civilne zaštite na odličnoj suradnji prilikom organizacije cijepljenja, ali i po svim drugim pitanjima, kao i na ustupanju dvorane koja je poslužila kao optimalna lokacija za procjepljivanje. Istaknuvši važnost podrške jedinica lokalne samouprave u cijelom procesu, zamjenik je ujedno pohvalio operativno djelovanje pripadnika općinskog Stožera na čelu s načelnikom Perokom, što je dalo važan doprinos uspješnoj organizaciji cijepljenja u Virju.

Koordinator pripreme punktova cijepljenja je Zavod za javno zdravstvo, dok je na čelu cjelokupne organizacije županijski Stožer civilne zaštite, a uz liječnike obiteljske medicine, sudjeluju i djelatnici županijskog Doma zdravlja te Zavoda za hitnu medicinu.

Županija, županijski Stožer te županijski zdravstveni djelatnici od samog su početka dali podršku kampanji „Misli na druge, cijepi se“, a građani se pozivaju da iskažu interes za cijepljenje preko svojih liječnika kako bi se što jednostavnije i brže moglo organizirati punktove. Članovi Stožera također pozivaju građane da i nadalje budu odgovorni i dosljedni te da se pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka kako bi se zarazu koronavirusom držalo pod kontrolom.

Sljedeći punkt za cijepljenje opće populacije planiran je za srijedu, 10. ožujka u Općini Sveti Ivan Žabno, a ovisno o dinamici zaprimanja cjepiva dalje će se odrediti nove lokacije, s ciljem ravnomjerne pokrivenosti područja županije.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije