Županijski stožer civilne zaštite poziva organizatore i posjetitelje manifestacija na području županije  na striktno pridržavanje svih mjera za sprječavanje zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su pristigli nalazi 12 testiranih uzoraka na koronavirus izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata. Svi nalazi su negativni, a u toku dana se očekuju i rezultati uzoraka koji su na testiranje upućeni danas. Od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije ukupno je zabilježeno 96 oboljenja COVID -19 infekcijom.

S obzirom na aktualni razvoj epidemiološke situacije i povećanje broja oboljelih osoba od bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije još jednom apelira na sve stanovnike na odgovorno ponašanje te podsjeća na službeni dopis i preporuku gradonačelnicima i načelnicima te organizatorima da se održavanja amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te javnih događanja i okupljanja trebaju odvijati u skladu s preporukama za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 koje propisuju maksimalan broj sudionika u zatvorenim i otvorenim prostorima.

Budući da najavljene manifestacije, koje se planiraju održati tijekom nadolazećeg vikenda, prema svojem karakteru okupljaju znatno veći broj sudionika od propisanog županijski Stožer podsjeća da su organizatori dužni o svemu obavijestiti Nacionalni stožer civilne zaštite RH te zatražiti suglasnost za održavanje manifestacija.

Ovim putem Županijski stožer još jednom poziva sve stanovnike te potencijalne posjetitelje manifestacija na  striktno pridržavanje  svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenjem zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije