Županijski Stožer civilne zaštite pokreće projekt edukacije o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon dobivenih nalaza potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom. Riječ je o osobi koja je zaposlena u zdravstvenom sustavu izvan Koprivničko-križevačke županije, točnije na području Grada Zagreba  gdje ima prijavljeno boravište , dok je prebivalište prijavljeno na području naše županije.  Osoba je u samoizolaciji, a u tijeku je i epidemiološka obrada svih potencijalnih kontakata te se može očekivati još pozitivnih uzoraka testiranih na koronavirus.

Od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije ukupno je zabilježeno 96 oboljenja COVID -19 infekcijom.

Kako bi se sustav socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije dodatno zaštitio od potencijalnih ugroza uzrokovanih koronavirusom, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na prijedlog Tima za pomoć, praćenje i nadzor u provedbi sprječavanja i suzbijanja epidemije COVID-19 u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, pokreće  projekt edukacije „Zajednica u zajednici“.

Spomenutim projektom će se educirati pružatelje usluga smještaja za starije i nemoćne osobe na području naše županije o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja COVID-19 infekcije među korisnicima i zaposlenicima sustava socijalne skrbi.

Projekt će kroz interaktivna predavanja i vježbe provoditi djelatnici Opće bolnice Koprivnica i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a obuhvatit će djelatnike ustanova za smještaj starijih i nemoćnih osoba, obiteljskih domova, trgovačkih društava, obrta, vjerskih zajednica te drugih pružatelja usluga smještaja starijih osoba kao i udomiteljskih obitelji.

S obzirom na aktualni razvoj epidemiološke situacije i povećanje broja oboljelih osoba od bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije još jednom apelira na sve stanovnike na odgovorno ponašanje te striktno pridržavanje  svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenjem zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije