Županijski Stožer civilne zaštite održao koordinaciju povodom prijevoza štićenika koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe pozitivnih na COVID-19 infekciju

Obzirom na interes javnosti i medija povodom današnjeg prijevoza štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivnih na COVID-19 infekciju, obavještavamo javnost kako se u poslijepodnevnim satima sastala koordinacija Stožera civilne zaštite na kojoj su zatražena dodatna pojašnjenja članova Stožera od ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica o načinu prijevoza te stajalište medicinske struke o potencijalnom riziku obavljenog prijevoza.

Odlukom zdravstvenih službi i Uprave Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, a nakon analize zdravstvenog stanja COVID -19 pozitivnih štićenika, manji dio pacijenata kod kojih je ustanovljena teža klinička slika na hospitalizaciju u OB Koprivnica je prevezao TIM 2 Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Preostali dio COVID-19 pozitivnih pacijenata bez znakova simptoma bolesti, prevezen je kolicima nakon procjene da je takav prijevoz najbržim i najkraćim putem zbog blizine bolnice, koja se nalazi 250 metara od Doma, te povoljnih vremenskih uvjeta i upotrebe svih zaštitnih sredstava bio moguć.

Stožer je informiran da su štićenici i zaposlenici Doma bili u potpunosti opremljeni svom zaštitnom opremom te na dovoljnom razmaku, kako ne bi bili u međusobnom ili kontaktu s drugim osobama. Slijedom toga, zaključak je epidemiologa i ravnatelja Bolnice kako nije postojao nikakav medicinski rizik niti je napravljena bilo kakva zdravstvena šteta korisnicima, djelatnicima Doma, a niti našim sugrađanima.

Sutra u prijepodnevnim satima sastat će se Županijski  Stožer civilne zaštite nakon čega će biti održana i konferencija za medije na kojoj će biti prilike za eventualna dodatna pojašnjenja.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije