Županijski Stožer civilne zaštite na preporuku Stožera RH ponovno aktivirao COVID-19 ambulantu

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao koordinaciju na kojoj je raspravljeno o epidemiološkoj situaciji na području županije. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić je izvijestio kako je epidemiološka situacija stabilna te nema novih oboljenja bolesti COVID-19.  U općoj populaciji četiri  osobe imaju aktivni pozitivitet na koronavirus s blagim simptomima, a u kućnoj samoizolaciji se nalazi 21 osoba.

Na koordinaciji je sukladno uputi Stožera civilne zaštite RH donesen i Zaključak o ponovnoj aktivaciji COVID-19 ambulante u djelatnosti obiteljske/opće  medicine  za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom. Izdvojena ordinacija se nalazi  u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije na adresi Trg dr.Tomislava Bardeka 10  (ulaz s dvorišne strane preko puta Zavoda za hitnu medicinu), a s radom će započeti u ponedjeljak 6.srpnja. Ambulanta će raditi od ponedjeljka do subote u vremenu od 07 do 09 sati, a u slučaju potrebe radno vrijeme ambulante  će se produljivati.

Sukladno Zaključku Stožera, u radu će sudjelovati djelatnici svih zdravstvenih ustanova (Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, OB Koprivnica, Zavod za Hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije) te privatnim zdravstvenim radnicima obiteljske medicine s područja županije.

Članovi Stožera na kraju koordinacije pozvali su sve stanovnike na odgovorno ponašanje i pridržavanje  svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije