Županijski Stožer civilne zaštite apelira na vozače teretnih vozila međunarodnog transporta da i dalje budu odgovorni u pridržavanju svih mjera i uputa zdravstvene zaštite  

U prostorijama Županijske uprave danas je održana redovna koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić je izvijestio kako je zdravstveno stanje nepromijenjeno te kako trenutno nema novooboljelih od bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom. Pojasnio je  Odluku o postupanju i primjeni karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19 po kojoj od sada vozači mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu uz poštivanje svih mjera samoizolacije te kazao kako se u toku dana očekuje i nova odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite o radu specijaliziranih trgovina u sklopu tržnica.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla apelirala je na vozače da se pridržavaju svih propisanih mjera samoizolacije prilikom boravka u svojim domovima te da održavaju propisanu distancu, održavaju higijenu i izbjegavaju kontakte kako ne bi ugrozili svoje, a ni zdravlje svojih ukućana.  Što se tiče zdravstvenog  epidemiološkog stanja po pitanju koronavirusa na području županije, ravnateljica Vadla je kazala kako se svi kontakti i dalje pod zdravstvenim nadzorom te ponovila važnost pridržavanja mjera i propisanih uputa.

Policijski službenici redovno vrše kontrolu propusnica i kretanja stanovnika, a u posljednja 24 sata izvršili su kontrolu 1325 propusnica pri čemu je 26 građana vraćeno u svoje prebivalište, izvijestio je načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac. Ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako ustanove obavljaju redovno svoje poslove u skladu s protokolima i uputama te kako nema problema u funkcioniranju.

Načelnica koprivničkog Stožera civilne zaštite Ksenija Ostriž je izvijestila o stanju na području grada kazavši kako  je za lokalne proizvođače hrane i poljoprivrednih proizvoda pokrenuta online tržnica putem koje će građanima moći plasirati svoje proizvode.

Članovi Stožera na kraju koordinacije su još jednom pozvali stanovnike da se pridržavaju svih uputa i mjera kako bi se zajedničkim snagama i odgovornim ponašanjem što efikasnije suprotstavili širenju koronavirusa te pomogli zdravstvenom sustavu da adekvatno reagira i pomogne oboljelima.

Služba ureda župana