Županijski Savjet za umirovljenike u Koprivnici održao tribinu „Doživotno i dosmrtno uzdržavanje“

U organizaciji županijskog Savjeta za umirovljenike u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica u petak 27. rujna održana je edukativna tribina na temu „Doživotno i dosmrtno uzdržavanje“. Tribini su prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Danijel Rušak. ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla  te ravnateljica Doma Vesna Križan.

Sudionici tribine su predstavili temu iz perspektive iz svojih ustanova, naglasivši kako veliku pozornost treba usmjeravati prema osiguranju dostojnih životnih uvjeta za starije osobe te visoku razinu moralne, pravne i etičke odgovornosti potpisnika ugovora o uzdržavanju.

Tribina je organizirana povodom obilježavanja  Međunarodnog dana starijih osoba, a osim u Koprivnici održat će se i u Križevcima 1. listopada s početkom u 10,00 sati, u Gradskoj vijećnici te  u Đurđevcu 3. listopada 2019. u 11,00 sati, u zgradi INE-e.

Izvor fotografije: Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica

Služba ureda župana