Županijski poduzetnici predstavili se na Sajmu u Gudovcu

Na sajamskom prostoru u Gudovcu, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede u razdoblju od 11. do 13. rujna 2015. godine održan je 23. jesenski međunarodni bjelovarski sajam kojeg je otvorio izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović Franjo Lucić. Otvorenju manifestacije nazočili su i župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota te organizatori nastupa poduzetnika iz Koprivničko – križevačke županije.
„PORA“ Razvojna agencija Podravine i Prigorja, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijska komora Koprivnica organiziraju i financirali su zajednički nastup poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije na Sajmu u Gudovcu. Na ukupno 54 m² zatvorenog i 65 m² vanjskog izlagačkog prostora predstavila su se 24 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije koja su izložila svoje proizvode: metalnu galanteriju, poljoprivrede strojeve, zaštitna sredstva, ekološka gnojiva te proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kao što su med, voćna vina, rakije i suveniri.23. jesenski mbs (9)m
U okviru Sajma održan je Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma LOREKO te najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji – Državna stočarska izložba na kojoj su bila izložena najkvalitetnija grla goveda, te konji, ovce, koze, svinje, perad i pčele. Za najmlađe članove iz stočarskih obitelji organiziran je Bambino kup.
Jesenski međunarodni bjelovarski sajam najveći je hrvatski poljoprivredni sajam na kojem se na više od 25.000 m² izložbenog prostora predstavilo više od 500 izlagača iz 18 hrvatskih županija te 15 stranih zemalja. Osim velike ponude poljoprivredne mehanizacije na jednom mjestu, sajam je ponudio i najveću specijaliziranu stočarsku priredbu u zemlji. U okviru državne stočne izložbe predstavilo se 206 uzgajivača iz 18 županija i to ukupno 499 grla stoke razvrstane kroz 35 pasminu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.