Županijski poduzetnici izlagali na 9. Međunarodnom voćarskom sajmu

Prošlog je vikenda, 29. i 30. kolovoza, u Donjem Kraljevcu održan 9. Međunarodni voćarski sajam koji je okupio brojne poduzetnike i stručnjake u području voćarstva. Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

U izložbeno-prodajnom prostoru Sajma izložene su različite voćne sadnice, svježe voće, sušeno voće i voćne prerađevine, strojevi za preradu voća, specijalizirani strojevi za proizvodnju i preradu voća, sistemi za navodnjavanje, sistemi za obranu od tuče, sistemi za obranu od mraza, sistemi za skladištenje i čuvanje voća, zaštitna sredstva, specijalizirana gnojiva, ambalaža, mehanizacija te mjerni instrumenti u agraru.

Osim bogatog prodajnog i izlagačkog programa, u sklopu Sajma održana su i brojna predavanja poznatih hrvatskih stručnjaka iz ovog područja te okrugli stol Hrvatske voćarske zajednice na temu: „Procjena berbe, problemi u voćarstvu RH“.

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota sudjelovao je na prvom radnom sastanku župana i gradonačelnika na temu: „Regionalna (područna) samouprava za konkurentniju hrvatsku voćarsku proizvodnju“ nakon čega je obišao zajednički izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije. Ove je godine na Međunarodnom voćarskom sajmu svoje proizvode predstavilo jedanaest izlagača iz Koprivničko-križevačke županije, a troškove njihovog izlagačkog prostora u potpunosti je financirala PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Sajam je organizirala Općina Donji Kraljevec, a suorganizatori su Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Poljoprivredna savjetodavna služba.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma bili su Ministarstvo poljoprivrede, Međimurska županija i Hrvatska gospodarska komora.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.